ADE Green presenteert programma

Thomas Keulemans | 29 september 2016
algemeen

ADE Green

De dance scene is met een stijgende poplariteit steeds bedreigender voor het milieu. Daarbij is de dance scene van zichzelf al vrij onvriendelijk voor het milieu. Er wordt een gigantische hoeveelheid energie gebruikt, er vindt vervuiling plaats en het opbouwen en afbouwen van festivals en feesten behoeft flink wat materiaal. Het is dus belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan om zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van de prachtige evenementen. Tijdens ADE is wordt er aan dit onderwerp speciaal aandacht geschonken tijdens ADE Green

Bekende dj’s aanwezig tijdens ADE Green

Een van de discussie panels die interessant is tijdens het ADE Green wordt gevormd door een aantal bekende dj’s uit de dance scene. Sunnery James & Ryan Marciano, Laidback Luke, Dave Clarke en Shailendra Singh (mede organisator van ‘s werelds grootste gastenlijst in India) zullen praten over hun rol in in het duurzaam werken.

LEES OOK: ADE 2016: Armin van Buuren, Hardwell en Afrojack in 538DJ Hotel

Nederlandse festivals presenteren resultaten Green Deal

In 2015 gingen Mysteryland, DGTL, Zwarte Cross, Welcome to the Future, Amsterdam Open Air, Extrema en Into The Great Wide Open de Green Deal - Waste Free Festivals aan. Het doel van de deal was om het afval op festivals enorm terug te dringen en meer te recyclen. Hoe dit is verlopen sinds ADE Green 2015 wordt op 19 oktober gepresenteerd.

Een mooie eerste dag van ADE

ADE Green wat op 19 oktober plaats zal vinden bij De Brakke Grond staat naast de bovenstaande lezingen vol met andere interessante dingen. Zo zijn er impactvolle workshops, wordt er verteld over de impact van biologisch en vegetarisch eten op festivals, en je kunt de Nederlandse première bijwonen van ‘How to Let Go of the World and Love All the Things Climate Can’t Change’. Kortom, de eerste dag van het ADE kun je je de hele dag vermaken bij ADE Green. Tickets kosten 35 euro en zijn te koop via de website van het Amsterdam Dance Event. Conferentie ticket houders kunnen ADE gratis binnen lopen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws