ALDA krijgt aandelen terug van SFX

Ivo Mollemans | 2 oktober 2016
algemeen

Dat SFX Entertainment na financieel zwaar weer uiteindelijk failliet is gegaan kan je niet ontgaan zijn. De organisator van veel grote festivals heeft een moeilijke periode achter de rug waarin het bedrijf veel tegenslagen heeft gehad. Daarom besloot ALDA dat zij hun aandelen terug wilden van SFX.

Aandelenhandel

SFX had voor 50% aandelen in ALDA zitten. Na de financiële problemen besloten de twee oorspronkelijke aandeelhouders Allan Hardenberg en David Lewis dat zij alle aandelen van hun bedrijf terug wilden hebben van SFX. Een beslissing die te begrijpen valt, want SFX kon geen financiële zekerheid bieden aan zowel ALDA als aan andere partners. Uiteindelijk heeft ALDA dan ook gewonnen en alle aandelen zijn weer teruggehaald naar het originele bedrijf. Hierdoor openen er een hoop nieuwe kansen voor de organisator. Het bedrijf hoeft nu geen rekening meer te houden met SFX wat ze meer financiële vrijheid geeft. Er zijn een hoop partijen op de markt die al interesse hebben getoond in eventuele samenwerkingen met ALDA. Hierdoor verwacht ALDA dat ze snel nieuwe markten kunnen betreden en concepten en plannen kunnen gaan bedenken en uitvoeren samen met andere organisatoren en promotors.

LEES OOK: Promotors willen uitbreiding naar Azië

ALDA gaat richting Azië

ALDA zelf had al plannen liggen voor de uitbreiding naar Azië. Kort geleden is er een nieuw hoofdkantoor in Hong Kong geopend om vandaaruit de Aziatische tak van het bedrijf te kunnen besturen. Er word momenteel al gewerkt aan een nieuw festival in Myanmar. Het festival heet We Are Connected en belooft veel goeds voor de dance scene in Azië. Een aantal feesten die ALDA voorheen al organiseerde waren I AM Hardwell, A State Of Trance en Armin Only.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws