Steve Aoki investeert in eSports

Ivo Mollemans | 5 oktober 2016
algemeen

Dj en producer Steve Aoki is voornamelijk bekend van zijn tracks en zijn gekke liveshows waarbij er taart door de lucht vliegt en opblaasboten over het publiek drijven. Toch heeft hij ook nog andere hobby’s naast het maken van muziek en met name het spelen van videogames ziet hij als een leuke tijdsbesteding.

Steve Aoki's overige hobby's

Hij is altijd al een gamer geweest en de volgende stap in zijn carrière heeft dan ook te maken met het spelen van games. Hij heeft namelijk geïnvesteerd in het eSports team Rogue. Dit team is actief op de spellen Overwatch en Counter-Strike. Ook al is het Overwatch team pas in mei dit jaar opgericht en het Counter-Strike team in augustus, ze hebben zichzelf al een sterke naam weten te geven in de eSports industrie. Tijdens hun meest recente competitie in Atlanta werd het team derde.

LEES OOK: Kung Fu en dj'en: Laidback Luke brengt 13-jarig dj-talent kennis bij​

Investeringen

Steve Aoki houdt het nieuwe team dan ook al een tijdje in de gaten en aangezien hij zelf al opzoek was naar een nieuwe investering vond hij dit de juiste tijd om dat te gaan doen. Het team was zelf ook opzoek naar een nieuwe partner om mee samen te werken door de groei die ze hebben meegemaakt en dus kwam het aanbod van Steve als geroepen. Tijdens zijn set bij TwitchCon kondigde Steve voor het eerst de nieuwe investering aan en hij is dan ook zeer enthousiast om te zien hoe dit gaat uitpakken.

‘I can finally take my love for gaming to the next level as an owner of Rogue, the professional esports team. As an avid player of Overwatch, their dominance caught my eye and after getting to know them, I realized that we shared the same goals and interests in team building and competition.’

Ook de CEO van Rogue, Frank Villarreal, is aardig te spreken over de nieuwe stap van het team:

‘We couldn't be happier to be working with Steve because he has such a genuine excitement for the esports community. Our organization was expanding to the point where we wanted to bring on another partner. We couldn't be happier that we met Steve when we did. His genuine passion for the esports scene was exactly what we were looking for.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws