Skrillex is maar één keer kwaad geweest op Deadmau5

Ivo Mollemans | 5 oktober 2016
algemeen

Dat deadmau5 het leuk vind om zijn mening te uiten is algemeen bekend. Als hij het ergens niet mee eens is zegt hij het en als hij dat wel is zegt hij het ook. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij heel wat ruzies heeft uitgevochten via Twitter en ook veel media-aandacht heeft vergaard. Of dit nou positief is of niet, mensen blijven zijn muziek tof vinden en ook tijdens zijn liveshows is het publiek enthousiast.

LEES OOK: Opmerkelijk: Deadmau5 is niet enthousiast over zijn eigen album

Deadmau5 online

Als er één discussie is die veel mensen is bijgebleven is het wel die tussen de toentertijd opkomende Marshmello en deadmau5 op het Ultra Music Festival in Miami. Na afloop van het festival plaatste Marshmello een tweet online waarin hij zei dat deadmau5 hem afwees nadat hij probeerde om alleen maar even hallo te zeggen. Dit leidde tot een hoop gedoe online en ook de media zat er direct bovenop. Wie er dan ook gelijk mag hebben, Skrillex koos in dit geval de kant van Marshmello. Dit was dan ook de enige keer dat hij echt kwaad was op deadmau5, want normaal gesproken lijkt het erop dat de twee het best goed met elkaar konden vinden.

Interview van Skrillex

Dit gaf hij aan in een interview met Complex. Skrillex zei het onderstaande in het interview met Complex.

‘Marshmello is this young kid who looks up to deadmau5, and the first tweet he gets from deadmau5 is talking shit about him. That’s when I had to stand up and be like, ‘Stop being a fucking bully to people.’’

Volgens Skrillex ligt de oorzaak van de haat die deadmau5 verspreid voornamelijk bij zijn eigen onzekerheden. Skrillex denkt dat deadmau5 niet wil afwijken van zijn huidige muziekstijl omdat hij bang is te floppen ook al is dat juist het leuke van het zijn van een artiest. Je kan maken wat je zelf wil, of mensen het nou leuk vinden of niet. De ene keer slaat het wel aan en de andere keer niet. Dat is gewoon hoe het hoort in de creatieve sector.

‘I think he may be scared to really step outside of what he does. But when someone else tries to do something new and they’re successful at it? I’ve put plenty of other records out that aren’t as successful but he doesn’t talk about those, you know what I mean? He’s only talking about things that are popping off.’

Het hele interview met Complex is hier te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws