Nederlandse dj’s genereren gevaarlijkste zoekresultaten

Peter Güldenpfennig | 5 oktober 2016
algemeen

Zit je met een vraag over een beroemdheid, dan ben je slechts een Google-zoekopdracht verwijderd van het antwoord. Dat kan soms gevaarlijke resultaten opleveren, waarbij Nederlandse dj’s de kroon spannen.

McAfee Most Dangerous Celebrity 2016

Jaarlijks stels cybersecurityleverancier McAfee een lijst samen met de meest gevaarlijke beroemdheden om online naar te zoeken. In Nederland zijn het met name dj’s die de meest gevaarlijke zoekresultaten opleveren. Cybercriminelen gebruiken hun populariteit om mensen over te halen op ‘foute’ links te klikken om ze zo te besmetten met malware waarmee je data gestolen kan worden.

Armin van Buuren bovenaan

Als gevaarlijkste celebrity in Nederland staat Armin van Buuren bovenaan. Hij levert de meest gevaarlijke zoekresultaten op. Hij wordt direct gevolgd door collega-dj Tiësto, die ook heel wat gevaarlijke resultaten oplevert als je naar hem zoekt. Op de derde, vierde en vijfde plek vinden we respectievelijk Gers Pardoel, Andre Hazes Jr. en Mr. Probz.

Veilig online

Om toch te zoeken naar je favoriete artiesten zonder dat je risico loopt het slachtoffer van malware te worden, geeft McAfee enkele tips. Zo raden ze aan eerst te denken, dan te klikken en niet blind de eerste de beste link aan te klikken. ‘Torrent’ is verreweg de meest gevaarlijke zoekopdracht, want torrents worden vaak voorzien van malware. Ben je op zoek naar het nieuwe album van Armin van Buuren? Kies dan voor de legio aan legitieme opties om het album te downloaden of te streamen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws