Waan je in de wereld van Mad Max op Wasteland Festival

Rick Francissen | 7 oktober 2016
algemeen

Mad Max Fury Road

We schreven al eerder over een aantal bizarre festival thema’s die er in de wereld bestaan. Zo kun je bijvoorbeeld naar een festival waar je alleen maar tomaten kan gooien, van een berg achter een kaas aan kan rollen of een gigantische hoeveelheid Golden Retrievers bij elkaar kunt zien spelen. Wasteland Festival biedt je een totale andere ervaring die angstig dichtbij de realiteit van de filmserie Mad Max komt.

LEES OOK: De 5 meest bizarre festivals die je ooit gezien hebt

Wasteland Festival brengt je in een andere wereld

Wasteland Festival is een jaarlijks evenement wat plaatsvindt in Californië in de Verenigde Staten. Dit jaar speelde het zich af van 22 tot en met 25 september. Het bezoeken van dit festival vereist flink wat voorbereiding en inlevingsvermogen. Ben je namelijk niet in de juiste outfit aanwezig dan wordt je, net zoals in de film Mad Max, voor een auto gebonden en zal je flink stof happen wanneer je door de woestijn scheurt in de bloedhete zon.

Bij een festival in de woestijn wordt al snel de vergelijking met Burning Man gemaakt. Ondanks enorme verschillen die tussen het zeer bekende evenement en Wasteland Festival spelen, zijn er toch ook gelijkenissen te vinden tussen de twee. De insteek van beide evenementen is namelijk om jezelf volledig los te laten van de echte wereld. Geld speelt dus geen rol en je bent puur aanwezig om te leven op de manier zoals er op die plek geleefd wordt.

Heb je de Mad Max films gezien, dan zul je met de onderstaande fotoserie, die Tod Seelie voor Wired heeft geschoten, verbaasd staan door de gelijkenissen die Wasteland Festival heeft met de film serie. Ken je Mad Max niet, kijk dan snel eerst even de trailer van de nieuwste Mad Max: Fury Road, die overigens zeker de moeite waard is om te kijken. De film scoort namelijk een 8.1 op IMDB.

Wasteland Festival door Tod Seelie

Wasteland Festival door Tod Seelie

Wasteland Festival door Tod Seelie

Wasteland Festival door Tod Seelie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws