Spotify heeft per ongeluk virussen geïnstalleerd bij gratis gebruikers

Roy van de Zand | 10 oktober 2016
algemeen

Meer dan 100 miljoen mensen maken op dit moment gebruik van Spotify. HIervan zijn 40 miljoen betalende gebruikers, wat Spotify 's werelds grootste muziek streaming platform maakt. Door middel van advertenties blijft het voor Spotify mogelijk om gratis muziek aan te bieden voor de overige 60 miljoen gebruikers, maar deze service is tegen een enorme versperring aangelopen.

Virus op Spotify

In de gratis versie van Spotify is zojuist de verspreiding van malware gevonden via een bijzonder kwaadaardige reclameboodschap naar meerdere besturingssystemen. Hier is wat het bedrijf te zeggen had in reactie op deze vondst.

"We hebben geconstateerd dat een klein aantal gebruikers een probleem ervaarde met twijfelachtige website pop-ups in hun standaard browsers als gevolg van een reclame op ons gratis platform. We hebben het probleem nu geïdentificeerd en de bron hiervan uitgeschakeld."

Het lijkt er dus op dat Spotify het probleem snel heeft kunnen oplossen, maar het blijkt niet dat de advertentie in kwestie verantwoordelijk is voor bepaalde meldingen van websites met malware die proberen virussen te installeren zonder toestemming of enige inbreng van de gebruiker.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws