Eventuele beursgang voor Snapchat?

Roy van de Zand | 11 oktober 2016
algemeen

Snap Inc., de ontwikkelaar van de inmiddels niet meer weg te denken app Snapchat gaat naar de beurs. Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou het in maart 2017 al zover kunnen zijn. Snapchat heeft haar waarde geschat op 25 miljard dollar.

Waardestijging Snapchat

Als dit waar is, dan betekent dit een grote waardestijging in een periode van slechts vijf maanden, nadat het bedrijf meedeed aan een financieringsronde tegen een waardering van net iets minder dan 18 miljard dollar. Als Snapchat daadwerkelijk naar de beurs gaat, kan het heel goed het eerste techbedrijf zijn van het lijstje met particuliere Silicon Valley-ondernemingen inclusief Uber en Pinterest.

LEES OOK: Ook Whatsapp neemt Snapchat functies over

Dat gezegd hebbende, zijn er nogal wat twijfels over de gigantische waardering die Snapchat aan het zichzelf heeft toegekend. Zo blijkt dat Snapchat in 2015 ongeveer 60 miljoen dollar aan inkomsten had en ze voor het jaar 2016 een omzet verwachten van 250 tot 350 miljoen dollar. Voor het jaar 2017 pakken ze nog een stap groter uit en moet het bekende spookje zelfs 1 miljard dollar binnenharken.

Beursgang voor Snapchat: ja of nee

Of deze optimistische voorspellingen uit gaan komen zullen we moeten afwachten. Met het momenteel groeiende netwerk van meer dan 150 miljoen gebruikers en met de onlangs uitgebrachte advertentie-inkomsten binnen de app is het zeker niet weg te denken dat Snapchat dit waar gaat maken. Het gaat dus een interessante rit worden als Snapchat daadwerkelijk gaat toetreden tot de beurs. Kan Snapchat die miljard omzet in 2017 behalen? Eén ding is zeker, de techbedrijven zullen een oogje in het zeil houden en de beginnende wateren op de beurs nauwlettend blijven volgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws