Amnesia Ibiza krijgt €300.000 boete opgelegd

Ivo Mollemans | 9 oktober 2016
algemeen

De Spaanse politie is lekker op dreef de afgelopen paar maanden. Een hoop clubs en andere locaties waar regelmatig gefeest wordt zijn al binnengevallen als gevolg van een grootschalige actie om belastingontduikers en andere financiële zaken die krom liggen aan te pakken. Clubs die al slachtoffer zijn geworden van invallen zijn onder andere Ushuïa, Space en Amnesia.

Amnesia is nog niet van de politie af

Die laatste heeft het nog steeds heel zwaar, want de politie heeft nu nog eens 300.000 euro in beslag genomen van de eigenaar van de club. In juli werden vier personen die werkzaam zijn voor de club opgepakt. Onder deze vier personen zat ook de eigenaar ervan: Martin Ferrer. In die maand werd de club ook 17 uur lang doorzocht door politie en er werd 2 miljoen in beslag genomen welke werd aangetroffen in en rondom de club. Inmiddels zijn alle vier de mannen voorwaardelijk vrijgelaten.

LEES OOK: Amnesia Ibiza wordt bestraft door overtreden van regelgeving

Het geld dat reeds in beslag is genomen is tevoorschijn gekomen uit kluizen die in bezit zijn van Ferrer bij de Banco Sabadell en BMN. Een andere kluis op een boot werd ook doorzocht, maar dit resulteerde nergens op. De Spaanse politie wist al sinds juli van het bestaan van de kluizen af, maar heeft er tot nu toe verder niks mee mogen doen. Het bevel dat deze wel doorzocht mochten worden komt van Carmen Marín.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws