Headhunterz houdt niet van EDM en maakt hip-hop

Rick Francissen | 14 oktober 2016
algemeen

Headhunterz

Headhunterz is de laatste tijd veel in de media door zijn terugkeer in de hardstyle scene. Zeker het optreden wat hij samen met Wildstylez op Qilmax als Project One gepland heeft deed veel stof opwaaien. Is dit dan eenmalig, gaat hij ook nog hardstyle maken of gaat hij daarna weer terug naar EDM zijn vragen die op komen in deze situatie. In de vierde ‘Vlogs From Within’ geeft Headhunterz antwoord op deze vragen.

LEES OOK: Headhunterz pakt hater aan tijdens set

Headhunterz op tour in Japan

In Headhunterz zijn vierde vlog heeft hij een tweetal optredens gepland in Japan. Na een kleine intro waarin hij praat over zijn spijkerbroek die toevallig uit Japan komt stapt hij samen met Timo op het vliegtuig en is hij binnen no-time aan de andere kant van de wereld.

De manier waarop de vlog gefilmd is, geeft een fris en afwisselend gevoel waardoor je echt het gevoel hebt dat je met Headhunterz op reis bent. Tussen de avonturen in Japan en zijn optredens in Kyoto en Osaka in vertelt hij het een en ander over hoe hij tegen zijn carrière aankijkt.

Geen bigroom of EDM voor Headhunterz meer

Zo vertelt hij rond 5:40 over zijn visie op EDM (bigroom house). Hij houdt eigenlijk helemaal niet van deze muziekstijl in deze vorm. Het is voor Headhunterz te smal waardoor hij zijn creativiteit niet kwijt kan. Waarom hij dan toch de switch maakte? Hij wilde langzamere en minder harde muziek maken. Deze house lag daar het dichtst bij.

‘Ik heb daarbij geprobeerd om meer diepte in het genre te krijgen. Het voelt alsof ik een goed resultaat heb neergezet. Ik heb ook veel nieuwe technieken. Het enige waar ik geen inzicht in kan krijgen zijn de drops van EDM.”

Hip-hop van Headhunterz

Later in de vlog wordt er nog wat tijd uitgetrokken om samen met Timo een hip-hop track op de hotelkamer op te nemen met de usb-microfoon die ze na lang zoeken uit een winkelcentrum hebben gevonden. De track heet 'Eres Un Culo De Mujer'.

Wil je deze track horen, weten waarom Headhunterz de drops van EDM niet snapt en wil zien hoe hij een Dragonite op Pokémon Go vangt? Kijk dan snel zijn vlog hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws