Pacha verkoopt club op Ibiza en investeert in hotels

Rick Francissen | 17 oktober 2016
algemeen

Pacha

Pacha heeft altijd een grote naam gehad in het uitgaansleven, met name op Ibiza. Eigenaar Ricardo Urgell liet echter in september weten de club op het feest eiland te willen verkopen omdat hij de invloed van de Ushuaïa familie te groot vond worden waardoor hij niet op een goede manier zijn bedrijf voort kon zetten. Zeker met de plannen van deze familie om Space over te nemen in 2017 was voor Urgell de maat vol en zette hij Pacha Ibiza te koop.

LEES OOK: Achtergrond: de populairste clubs op Ibiza

Pacha Ibiza binnen een maand verkocht

De vraagprijs die door Urgell in september werd gesteld stond op ongeveer 500 miljoen. Ondanks dat de club nu voor een veel lager bedrag van 350 miljoen verkocht is, heeft Urgell flink wat geld gekregen voor zijn iconische club op Ibiza. Het ging de Spanjaard echter wel aan zijn hart, zo liet hij weten aan de krant Diario de Ibiza: “It hurts a lot to sell Pacha in such a sweet moment”.

Daarbij liet hij ook zijn zorgen blijken over het eiland zelf. Volgens hem is de stijging van het toerisme wat voor feesten komt gevaarlijk voor de authenticiteit voor het eiland. De mooie stukken natuur die het eiland heeft zullen bijvoorbeeld worden aangetast.

Nieuwe plannen voor Pacha Group

Met het geld wat Ricardo Urgell heeft gekregen voor de club op Ibiza heeft de eigenaar goede plannen opgezet. Hij gaat het geld namelijk investeren in een nieuwe business, namelijk in die van hotels en spa resorts.

De uitbreiding is nu gepland op 25 nieuwe hotels en spa’s verspreid over heel de wereld waaronder London en steden in Spanje, Frankrijk, Italië, Brazilië, Argentinië, Mexico, China en Japan. De doelgroep waarop Pacha Group zich gaat richten ligt tussen de 38 en 45 jaar. De reden hiervoor is de ervaring die de leeftijdsgroep al in hun leven heeft en het geld dat zij te besteden hebben.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws