Ervaar de toekomst van virtual reality op ADE

Rick Francissen | 19 oktober 2016
algemeen

ADE The VR Cinema

De nieuwe technologie genaamd virtual reality heb je ongetwijfeld al een keer voorbij horen of zien komen. Je zet hierbij een bril op je hoofd waardoor je volledig bent afgesloten van je omgeving. Zet daarbij ook nog eens een hoofdtelefoon over je oren en je bent in een andere wereld. De komende dagen van het ADE kun je bij de The VR Cinema langs om dit zelf te ervaren.

The VR Cinema

The VR Cinema is op een kleine vijf minuten loopafstand van Amsterdam Centraal. Wanneer je de lobby inloopt moet je er wel rekening mee houden dat er een flinke rij kan staan. Er zijn gelimiteerde plekken en een ticket kost voor de reguliere bezoeker €12,50.

Wanneer de show begint wordt je naar een ruimte gebracht met allemaal draaistoelen los van elkaar. Hierdoor kun je tijdens de show goed om je heen kijken. Deze bekijk je door de Samsung Gear VR en een headphone om je op deze manier volledig in de andere wereld te wanen. 

VR Gear

Hoe echt is virtual reality?

Wanneer je de show laat starten door een begeleider kun je kiezen tussen verschillende thema’s. Zo bestaat er bijvoorbeeld het horror, ADE of animatie thema. Met name de eerste was erg overtuigend.

Zittend in een stoel in een verlaten ruimte en een ogenschijnlijk lijk op de grond knippert het licht en hoor je dat de kamer om je heen wordt beslopen. Wanneer het licht helemaal afsluit en je op een zogenaamd camerabeeld mee kunt kijken naar de situatie in de kamer zie je dat er een monster voor je staat. Wanneer het licht aan gaat is het weg en zie je dat er nog net iemand de kamer wordt uitgeslepen. De spanning wordt dus goed opgebouwd en het voelt daadwerkelijk alsof je je echt in de ruimte bevindt.

LEES OOK: ADE lijkt zijn hoogtepunt te hebben bereikt

De ADE beleving had van ons anders ingestoken mogen worden. Hier werd namelijk vooral gefocust op het beleven van videoclips vanuit een nieuw perspectief. De uitwerking hiervan kan nog verfijnd worden, met name de kwaliteit van het beeld viel nog tegen.

Een mini-documentaire over de muziek in Rio de Janeiro maakte deze videoclips echter wel goed. Hierin spreken dj’s uit de favela’s van de Braziliaanse stad over de verandering van muziek in hun omgeving. Ook kun je meekijken bij de opbouw van hun festival en is het mogelijk om tijdens het optreden vooraan in het publiek te staan. De mogelijkheden die dit creëert zijn zeker interessant. Stel je voor dat je in de toekomst zonder het vliegtuig te pakken gewoon vooraan kunt staan bij Ultra Miami door je VR bril. 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws