Dit zijn de hard dance artiesten uit de DJ Mag top 100

Ivo Mollemans | 25 oktober 2016
algemeen

Sinds 1997 kan men elk jaar stemmen op zijn of haar favoriete dj’s om zo de DJ top 100 te vormen. Tegenwoordig is de term ‘dj’ eigenlijk niet meer van toepassing en gaat het meer om de marketing van een artiest, maar toch blijft iedereen enigszins uitkijken naar het moment dat de lijst weer bekend wordt gemaakt. Keer op keer staan dezelfde namen in de top 20 met hier en daar enige verandering, maar onderaan de lijst komen zo nu en dan wat nieuwe namen naar boven drijven. Als nieuwkomers staan dit jaar onder andere Jauz, Marshmello en Jay Hardway in de lijst.

Hard dance schijnt onmisbaar

Over het algemeen is de lijst dan ook electro house, hier en daar wat trance en namen die al heel lang in de scene aanwezig zijn. Toch is er één genre dat relatief niet goed vertegenwoordigd wordt tussen de rest: hard dance. Ook dit jaar staan er weer een aantal hard dance namen in de lijst en de hoogste daarvan is Angerfist op nummer 46. Hij is hiermee wel 8 plaatsen gezakt, maar toch knap dat hij met hardcore zo hoog weet te komen tussen alle andere artiesten waarvan veel muziek ook op de radio te horen is. De rest van de hard dance artiesten is als volgt aanwezig in de lijst:

#46. Angerfist
#57. Coone
#59. Brennan Heart
#68. Radical Redemption
#71. Da Tweekaz
#88. Miss K8
#92. Zatox

LEES OOK: KIJKEN: Dit was Hard Dance Event op ADE

Er zijn een aantal veranderingen in plaats voor de artiesten tegenover vorig jaar. Zo zijn Da Tweekaz 8 plekken gestegen en is Coone, ondanks dat hij een geweldig album uitbracht dit jaar, 8 plaatsen gezakt. Een naam die ontbreekt ten opzichte van vorig jaar is Frontliner. Dat de hardere stijlen toch nog zo aanwezig zijn tussen de rest laat maar weer zien hoe toegewijd het hard dance publiek is aan hun muziek.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws