Verhuizing van Space Ibiza zou redding San Antonio betekenen

Thomas Keulemans | 26 oktober 2016
algemeen

Aan het begin van de zomer werd bekend gemaakt dat een van Ibiza's meest succesvolle en legendarische clubs, 'Space Ibiza' in september haar deuren zou gaan sluiten. Iedereen viel over elkaar heen over het hoe en waarom, maar gaandeweg de zomer werd er steeds meer duidelijk. Zo ging het niet om een faillissement, maar besloot Space-eigenaar Pepe Rosello, die 80(!) werd deze zomer, dat het welletjes was na 27 jaar. Ook werd al snel duidelijk dat Space plannen had om elders op Ibiza een nieuwe start te gaan maken en dat dit concept verder vorm zou gaan krijgen door de eigenaars van het populaire Ushuaia Beach Resort, waar onder andere Martin Garrix zijn Multiply shows gaf deze zomer.

'Es Paradis' en 'Eden'

Nu Space inderdaad gesloten is, werd er al snel meer duidelijk over de plannen rondom de verhuizing. Weg uit Playa d'en Bossa en op naar San Antonio; een opmerkelijke keuze op het eerste gezicht, want San Antonio is al jarenlang aan het verpauperen en het party publiek is er flink anders dan het publiek in Playa d'en Bossa: het centrum van San Antonio doet meer denken aan Salou of Lloret de Mar en er is een ernstig gebrek aan populaire clubs in en rondom San Antonio. Doodzonde, want met clubs als Es Paradis en Eden heeft het plaatsje echt wel wat te bieden zou je denken.

LEES OOK: Carl Cox: 'Space heropent in 2018 op nieuwe locatie!'

Ruim opgezet en met een prachtig decor van wit pluche heeft Es Paradis alles in zich om een van de mooiste clubs van Ibiza te worden. Hetzelfde geldt voor Eden, dat na een miljoenen kostende renovatie in 2013 heropende met een 100k Gold Incubus Void Sound System, 3D LED-schermen rond de  dj-booth en een Megatron stikstof- en vuurwerksysteem. Toch willen (en komen) Ibiza-gangers er niet naartoe om te feesten, iets wat mede veroorzaakt wordt door de rommelige verouderde infrastructuur van San Antonio.

De treurige aanblik van Es Paradis en Eden bij daglicht

Ibiza-resident dj van weleer Pete Tong sprak zich onlangs ook uit over de treurnis van San Antonio en verwoordde dat als volgt: 

'It’s an “embarrassment” in desperate need of an economic boost, one that will help revitalise and modernise the seaside town, and help lure a better class of tourist to its shores and streets.'

Verhuizing Space redding voor San Antonio

Mocht Space de verhuizing naar dit deel van het party-eiland dus inderdaad voortzetten, dan zou dit wel eens de redding voor het armoedige San Antonio kunnen betekenen. Het merk 'Space' is namelijk zó ontzettend sterk wereldwijd, dat het ondanks de aangekondigde verhuizing in de lijn der verwachting ligt dat Ibiza-gangers Space opnieuw zullen weten te vinden. In potentie betekent dit duizenden nieuwe bezoekers voor San Antonio, waardoor het de concurrentie met Ibiza-stad en Playa d'en Bossa beter aan zou kunnen gaan.

Een schrijnend voorbeeld van een uithangbord waarop de feesten slorig door elkaar heen vermeld worden. Bij de line-up van 'Eden' heeft een grapjas 'Who Cares?' gekalkt; een trieste waarheid voor de compleet gerenoveerde club.

Nog niet bevestigd

Overigens heeft Pepe Rosello, die bij de plannen betrokken is, nog altijd niet bevestigd dat Space inderdaad haar pijlen zal gaan richten op San Antonio. Maar het hoofd van San Antonio's planningsafdeling, Juanjo Ferrer, klapte onlangs uit de school door te melden dat het merk Space een aanvraag ingediend heeft om het Reco des Sol Hotel tot een gecombineerd hotel / discotheek om te bouwen. Onder de bestaande wetgeving zou er geen enkele reden zijn om de licentie voor dit project niet goed te keuren. Dat zou geweldig nieuws zijn voor liefhebbers van Space, én voor San Antonio! Wordt vervolgd…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws