Eric Prydz werkt aan nieuwe liveshow

Ivo Mollemans | 27 oktober 2016
algemeen

Wie Eric Prydz niet kent luistert of nog niet zo lang naar dance of is geheel onbekend met dance muziek, want deze naam gaat al sinds jaar en dag rond in de scene en heeft veel invloeden gehad op oude en hedendaagse producties. Een welbekend voorbeeld hiervan is de zogeheten ‘Pryda Snare’. Een element dat in veel electro house nummers is terug te horen en bij gebruik meteen meer energie geeft aan het nummer.

Eric Prydz gaat nog steeds hard

Natuurlijk is hij ook vandaag nog actief als dj en producer onder zowel de naam Eric Prydz als zijn andere twee pseudoniemen ‘Pryda’ en ‘Cirez D’. Met die laatste is hij vooral de laatste tijd hard op weg om de techno scene op zijn kop te zetten. Natuurlijk moet hij hiervoor wel blijven vernieuwen en daarom is hij momenteel bezig met een nieuwe liveshow. Het is de 5e show die hij in elkaar zet en naar eigen zeggen zal deze show groter en beter worden dan alles wat hij voorheen heeft gedaan.

‘It’s going to blow your head off.’

LEES OOK: 5 jaar 'Don’t Let Daddy Know' wordt groots gevierd

Liveshow 5.0

De shows van Eric Prydz staan al bekend om het intensieve gebruik van licht in de vorm van displays, hologrammen, led schermen en visuele effecten, maar dat kan dus nog vele malen beter volgens de dj. Al sinds 2012 heft hij vernieuwende concepten op het gebied van liveshows de wereld in geslingerd en deze vijfde EPIC installatie is in een interview naar boven komen drijven. Tijdens een interview op Night Owl Radio heeft hij zelf aangegeven dat hij ermee bezig is, maar details of enige verdere informatie wilde hij nog niet loslaten. Een begrijpelijk keuze en we zullen dus moeten wachten op wat voor groots hij ons in de toekomst gaat brengen. Wie weet gaat de show wel vergezeld worden met een tour.

Het interview is hieronder te horen vanaf de 31e minuut.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws