Le Bataclan in Parijs gaat weer open in november

Ivo Mollemans | 27 oktober 2016
algemeen

In november vorig jaar vond een gebeurtenis plaats die heel Europa, al dan niet heel de wereld, heeft wakker geschud. De aanslagen in Parijs waarbij op zes verschillende locaties werden aangevallen gingen snel de wereld rond en sindsdien is de alertheid van veel overheden enorm omhoog geschoten. Er vielen 129 doden en meer dan 350 gewonden. Van de 129 doden vielen er maar liefst 80 op dezelfde locatie: club Le Bataclan.

LEES OOK: Terug naar de basis in Parijs

Le Bataclan opent opnieuw

Op de avond van de aanslag was er een optreden van de band Eagles Of Death Metal aan de gang. De naam van de band is sindsdien wereldwijd bekend geworden. Een jaar later gaat de locatie zijn deuren weer openen voor het publiek. Op 16 en 17 november zal Pete Doherty als eerste optreden bij Le Bataclan. Een week later zal ook de Franse dj en producer Laurent Garnier te vinden zijn in de club op 24 november. Die avond zullen ook Voiron en Gordon een back to back set draaien en om het helemaal af te maken komt ook Arnaud Rebotini langs.

LEES OOK: 5 Redenen waarom je blij moet zijn dat ADE voorbij is

Hopelijk voor de organisatie achter de club en voor de bezoekers kunnen mensen er weer als vanouds heen zonder het risico op aanslagen te moeten vrezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws