Ten Walls reageert op homofobe uitspraken  

Rick Francissen | 28 oktober 2016
algemeen

Ten Walls

Bijna anderhalf jaar geleden deed de Litouwse dj Ten Walls een homofobe uitspraak op Facebook die in de hele dance scene erg slecht ontvangen werd. Zo noemde hij homoseksuelen van een ander aard en legde hierbij ook een link met kindermisbruik. De donkere wolk die vervolgens over het leven en de carrière van Ten Walls kwam te hangen is inmiddels grotendeels overgewaaid. Dit betekende voor mister ‘Walking With Elephants’ dat het weer eens tijd werd voor een eerste interview sinds tijden. Hierin kon zijn uitspraak over de homoseksuelen natuurlijk niet worden genegeerd.

LEES OOK: Dit zijn nummers waarvan je niet wist dat Skrillex ze gemaakt heeft

'Vertaling is niet juist'

Het eerste interview wat Ten Walls sinds tijden weer heeft gaat onder andere over zijn opmerking over homoseksuelen. Hij vertelt XLR8R dan ook als eerste partij na de zware periode die hij achter de rug heeft hoe het hele voorval heeft plaatsgevonden.

Ten Walls claimt namelijk dat de vertaling van zijn Facebook bericht niet juist is geweest en dat hij nooit een link heeft gelegd tussen pedofilie en homoseksuelen. Ook zou hij hen nooit hebben uitgemaakt tot mensen van een andere aard.

"I never wrote anything that linked gay people with paedophiles. I never called them another breed. In my post there is no gay, no homosexual, no nothing."

Daarbij wil hij duidelijk maken dat het heel vreemd voor hem zou zijn als hij iets had gezegd in een dergelijke context. Hij heeft namelijk vaak genoeg gedraaid op gay-feesten, zeker onder zijn andere artiestennaam Mario Basanov.

Ten Walls is back-on-track

Het is duidelijk dat Ten Walls zijn uitspraken over homoseksuelen niet snel vergeten zullen worden. Of hij er ooit helemaal vanaf komt is zelfs nog maar de vraag. Gelukkig pakt hij ondertussen wel weer zijn carrière op en doet hij waar hij goed in is, namelijk muziek maken. Ook heeft hij weer wat optredens achter de rug. Zo was hij de afgelopen maand bijvoorbeeld te vinden in Kroatië, Marocco en Zwitserland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws