Martin Garrix en Carl Cox samen in nieuwe documentaire

Ivo Mollemans | 29 oktober 2016
algemeen

Documentaires worden aan de lopende band gemaakt. De onderwerpen kunnen van alles zijn: natuur, politiek en natuurlijk ook muziek is geen onbekend thema in de wereld van documentairemakers. Documentaires over muziek zijn daarbij nog eens te specificeren per genre. Zo zijn er al tal van documentaires over grote rocksterren en bands, maar ook dj’s worden steeds vaker gevolgd met camera’s om zo een documentaire te maken over de dance scene.

Carl Cox & Martin Garrix

Voor een nieuwe documentaire genaamd ‘What We Started’ heeft Bert Marcus Productions de hulp ingeroepen van de dj’s Carl Cox en Martin Garrix. Beide zijn in hun eigen scene zeer geliefd bij fans. De een (Carl Cox) draait wat meer underground en heeft zijn hart bij techno liggen terwijl de ander (Martin Garrix) regelmatig terug te horen op de radio en kiest de route van electro house. Toch zijn en blijven ze allebei dj’s.

LEES OOK: Eric Prydz werkt aan nieuwe liveshow

Voor de documentaire is filmmaker Bert Marcus bijgestaan door Pete Tong. Met hun gecombineerde kennis kan het niet mis gaan. Pete Tong weet alles van de dance scene en Bert Marcus is gespecialiseerd in het maken van films. Pete Tong is zelf ook enthousiast over documentaire:

‘This is a film that honors the spirit of and gives a discerning perspective on different generations of this movement in an unprecedented way and leads you on a globe-trotting journey that explores a dynamic and multi-layered industry.’

What We Started

In de documentaire wordt voornamelijk gefocust op twee belangrijke punten. Namelijk de opkomst van Martin Garrix in de scene en het vaarwel van Carl Cox uit de scene. Er is een nieuwe generatie opgestaan in de wereld van dance en dat is goed te merken. Ook Moby, Sasha, Steve Angello, Ed Sheeran, Usher, David Guetta en nog veel meer artiesten komen voorbij in de documentaire. Hierdoor wordt de breedheid van de dance scene erg goed vastgelegd.

Voor mensen die zich er niet mee bezig houden zijn dj’s bijna allemaal hetzelfde, maar na een beetje onderzoek komt menig persoon er al gauw achter dat er veel verschillen te vinden zijn tussen dj’s. Daar waar Martin Garrix staat te springen op een tafel omringd door allemaal special effects staat Carl Cox juist heel chill te draaien achter de decks om zo de menigte een legendarische nacht te bezorgen.

De documentaire laat Martin Garrix naar voren komen als het ultieme voorbeeld van de nieuwe generatie en Carl Cox als voorbeeld van de oude generatie. Ook laat de film zien hoe snel de scene is gegroeid en waardoor deze groei heeft kunnen ontstaan. Het verleden, heden en de toekomst komen allemaal aan bod in een en dezelfde documentaire waardoor hij ook voor mensen met weinig interesse in dance interessant wordt om te bekijken.

Wanneer de documentaire uitkomt is onbekend, maar er wordt in elk geval keihard gewerkt om het geheel zo spoedig mogelijk af te kunnen krijgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws