Insomniac geeft drugsvoorlichting op eigen website

Ivo Mollemans | 31 oktober 2016
algemeen

Festivalorganisator Insomniac Events staat bekend om hun uitgebreide evenementen met indrukwekkende line-ups en aankleding. Het is een grote speler op de markt van dance festivals en heeft een hoop invloed op het grote publiek. Ook zij kampen met het probleem dat drugs heet en daarom hebben ze een nieuwe campagne gestart.

Drugs in de dance scene

Een veelbesproken onderwerp in en rondom de dance scene is het drugsgebruik. Velen associëren dance festivals met (grootschalig) drugsgebruik, waarbij regelmatig slachtoffers vallen. We kunnen niet ontkennen dat er drugs gebruikt worden, maar het is niet zo dat iedereen die drugs neemt het onverantwoord doet, zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Verantwoord drugsgebruik lijkt in de ogen van buitenstaanders niet te bestaan, maar toch is het tegenovergestelde waar. Om mensen er op te attenderen dat ze moeten oppassen met hun drugsgebruik worden veel campagnes gestart en op festivals zijn vaak stands waar je je drugs kan laten testen zonder dat ze die in beslag nemen.

LEES OOK: Kaskade geeft mening over het drugsgebruik in de scene

Insomniac geeft voorlichting

Dat klinkt als vooruitgang en steeds meer mensen sluiten zich hierbij aan. Ook al gebeuren er zo nu en dan ongelukken, het drugsgebruik is niet zomaar weg te halen uit de scene. Ook Insomniac Events ziet het probleem en daarom hebben zij nu ook een campagne opgezet om men te attenderen op de gevaren van drugsgebruik.

Samen met de DPA, wat staat voor ‘Drug Policy Alliance’, hebben ze een project opgestart dat ‘Project: #OpenTalk’ heet. Dit geeft al aan dat het helemaal niet erg is om voor drugsgebruik uit te komen, maar dat je wel moet blijven oppassen. Het project zal via de site van Insomniac informatie verstrekken aan festivalgangers over drugs en mentale gezondheid. Hiermee hoopt de organisatie dat er een gesprek op gang komt over drugs, met het uiteindelijke doel om ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Ook de DPA is blij met de samenwerking. In een statement heeft Stefanie Jones gezegd dat ook Insomniac het drugsgebruik wel accepteert op hun festivals, maar nog steeds een 'zero-tolerance policy' hanteert bij de ingangen van festivals.

‘While Insomniac still has a zero tolerance drug policy and conducts entry searches, they at least acknowledge that more needs to be done to keep their attendees informed and safe.’

Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat Insomniac een samenwerking aangaat met een andere partij. De samenwerking is echter van essentieel belang en dat schijnt ook Insomniac niet te zijn ontgaan. Project: #OpenTalk is vanaf afgelopen weekend van start gegaan.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws