Jordy Dazz geeft verklaring voor zijn afwezigheid

Ivo Mollemans | 1 november 2016
algemeen

Dj en producer Jordy Dazz is bekend geworden vanwege zijn energieke producties die op het label van Hardwell, Revealed Recordings, zijn uitgekomen. Zijn laatste single was ‘The Cube’ en dat nummer is inmiddels al vrij oud. De laatste paar maanden is het stil geweest rondom de dj terwijl hij toch al een aantal jaren actief is in de scene. Gelukkig heeft hij de stilte zelf doorbroken via een post op Facebook waarin hij de reden van zijn afwezigheid geeft en ook geeft hij aan wat hij in de tussentijd heeft gedaan.

Jordy Dazz moest zijn passie terugvinden

De grootste en meest belangrijke reden voor artiesten om van hun hobby hun vak te maken is omdat ze er een bepaalde passie voor hebben. Ze willen met hun muziek vaak graag een publiek bereiken dat kan waarderen wat ze doen. Jordy Dazz liep echter tegen het probleem aan dat hij de passie even kwijt was. Daarom deed hij een tijdje een stap terug om zijn persoonlijke leven en carrière te evalueren en terug te komen met een frisse start. Hij wilde de passie die hij op het begin had weer opnieuw ervaren om zo goede producties te kunnen maken. Hij had het gevoel dat hij eerder mensen om hem heen tevreden moest stellen dan dat hij zijn liefde voor muziek met de wereld kon delen. Hierdoor ging hij opzoek naar nieuwe inspiratiebronnen en die heeft hij in zijn afwezigheid kunnen vinden via zijn eigen bedrijf LastBlast Show Creations wat hij samen met een vriend heeft opgericht. Dit bracht hem bij de keuze om opnieuw muziek te gaan maken.

‘Because of this way of working with audio and meeting new people in the industry, I felt insanely inspired to go back where it all began for me; by creating the music I like. Nothing more, nothing less. Without expectations and without pressure. As Jordy Dazz, I solely want to focus on bringing heavy, dope club-tracks. And that’s exactly what I have been doing lately.’

LEES OOK: Empire of The Sun brengt nieuw album uit

Nieuwe tracks

Ook heeft Jordy bekend gemaakt waar hij precies aan werkte. Zijn eerste nieuwe single wordt ‘Stamina’ en deze komt op 14 november uit via Musical Freedom. Daarnaast heeft hij een remix gemaakt van de titeltrack van de game ‘Dishonored 2’ en er komt een samenwerking met trap producer BLOQSHOT aan. Dat is dus heel wat materiaal en waarschijnlijk heeft hij daarnaast ook nog een aantal andere projecten in de maak.

Een andere bekendmaking die hij deed was dat hij zijn eigen platenlabel aan het opzetten is. Dit label moet in 2017 worden gelanceerd en momenteel is hij druk bezig om het vorm te geven.

Luister hieronder naar de preview van ‘Stamina’:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws