Check deze 3D geprinte helm van Daft Punk

Ivo Mollemans | 3 november 2016
algemeen

Halloween mag dan wel voorbij zijn, maar dat betekend niet dat er geen aandacht besteed kan worden aan ultra vette kostuums of in dit geval een deel daarvan. Een student met een account op Reddit had namelijk het briljante idee om een van de helmen van het duo Daft Punk om te zetten tot 3D print en het resultaat mag er wezen.

3D printers nemen over

Sinds de 3D printer is uitgevonden en beschikbaar is geworden voor de gemiddelde consument zijn er al een hoop vette dingen voorbij gekomen op het internet. Van standbeelden tot technische en praktische uitvindingen. Bijna alles kan gerealiseerd worden met een beetje handigheid in computerprogramma’s en een 3D printer. Ook de student die deze helm heeft gemaakt zag de kansen van 3D printers en besloot om daarmee te laten zien wat voor grote fan hij is van Daft Punk.

LEES OOK: Iedereen kan produceren met Roli Blocks

De Daft Punk helm

Het betreft de grijze helm van het duo en hij is compleet afgewerkt met licht en glimmende laklaag. De persoon de het heeft gemaakt mag trots zijn op zichzelf want menig Daft Punk fan zal hier jaloers op zijn. Hij heeft veel werk besteed aan zowel het maken van de helm als het programmeren van de lichten.

‘Printing took 72 hours for 26 pieces. Worked on it for about 60-70 hours outside of printing. Overall took roughly 5 weeks of neglecting school and real life responsibilities. I made an android app to control about 10 preset animations I created.’

Check de hele galerij van het proces achter de helm hier.

Tour in 2017

Wie weet kunnen we het Franse duo wel overhalen om opnieuw shows te gaan doen als we allemaal zo’n helm gaan maken. Er gaan de laatste tijd steeds meer geruchten over mogelijke data van shows, maar tot nu toe zijn deze allemaal ontkend door bronnen die zich dichtbij het duo bevinden. Zonde, want zeg nou zelf: wie wil er nou niet naar een show van misschien wel de meest iconische muzikanten uit de wereld van dance muziek?

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws