Electronic Music Pionier Jean-Jaqcues Perrey overleden

Mark Hofman | 7 november 2016
algemeen

Vandaag de dag gaan we los op de vetste feesten, de tofste festivals en luisteren we naar tracks van onze favoriete dj's. Het mag duidelijk zijn dat house een gigantisch groot onderdeel is in de muziekwereld, maar alles heeft een begin. Zo ook onze geliefde dance-scene en de electronische muziek. Een muziekstijl waar onder andere het duo Perry and Kingsley grote invloed op heeft gehad. Helaas is één helft van duo, Jean Jacques Perrey, overleden. 

Electronic Music Pionier Jean-Jacqeus Perrey overleden 

Jean-Jacques Perrey is gisteren op 87-jarige leeftijd overleden. De Fransman was in de begin jaren van de electronische muziek al druk bezig met het produceren van tracks en groeide uit tot een heuse pionier van het genre. In 1965 vormde hij samen met Gershon Kingsley het duo Perry and Kingsley en werd hierdoor een belangrijk figuur in de wereld van electronische muziek. Zo zorgde hij er voor dat het genre steeds populairder werd bij het grote publiek. 

Perrey stopte na een meeting met de uitvinder van de Ondioline, een voor die tijd moderne synthesizer, met zijn studie en reisde heel de wereld over om het apparaat te promoten. Deze reis bracht hem uiteindelijk in New York waar hij bevriend werd met Robert Moog en daardoor ook één van de eerste muzikanten was die met zijn technologie aan de slag kon. 

In zijn lange en bijzondere carrieré zorgde Perrey voor veel beweging op het gebied van Electronische muziek. Hij produceerde tracks voor tv, ballet en uiteindelijk ook voor groepen als de Beastie Boys. 

Jean-Jacques Perrey zal nooit vergeten worden bij iedereen die de dance scene een warm hart toedraagt. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws