The Weeknd over Daft Punk en samenwerking met Prince

Mark Hofman | 8 november 2016
algemeen

Op 22 september 2016 kregen we de eerste track van het nieuwe album van The Weeknd te horen. De artiest verrasste met 'Starboy' vriend en vijand door een samenwerking aan te gaan met Daft Punk. Hiermee werd de toon voor het album direct gezet en scoorde hij een grote hit. In een interview met The Wall Street Journal liet de artiest meer weten over het album en zijn samenwerking met Daft Punk. 

The Weeknd over Daft Punk 

The Weeknd, bekend van hits als 'I Can't Feel My Face', komt op 25 november met het album Starboy. Om de toon te zetten lanceerde de artiest de gelijknamige track en scoorde direct een hit. In samenwerking met Daft Punk wist het nummer binnen te komen op #40 in de Billboard top 100 en schoot na een week door naar #3. In een interview met The Wall Street Journal vertelde de artiest het volgende over de samenwerking met het duo: 

'Their studio is like a spaceship; there's a lot of gear. But the way they make music, the way they explain it, is very cinematic. It's like they're reading a page out of a novel – 'We want to make sure that at the end, it feels like the sun's coming up, and maybe there's a car chase.' They can get technical, but it was interesting how they visualize making music'

Daarna vertelde de artiest dat er nog een nummer op het album staat met Daft Punk. Jawel, gewoon twee samenwerking met het groote electronische duo van de wereld. We hopen uiteraard dat het nummer net zo goed zal zijn als 'Starboy'

Samenwerking met Prince en album release 

The Weeknd lanceert zijn album op 25 november en zegt hevig geinspireerd te zijn door David Bowie en Prince. Zo is de titel Starboy ook afgeleid van Bowie's Starman. Daarnaast had de artiest een samenwerking gepland met Prince, maar dat ging niet door nadat de zanger op 21 april overleed. 

Het album Starboy is hier te pre-orderen
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws