New Yorkse clubheld David Mancuso overleden

Mark Hofman | 16 november 2016
algemeen

De legendarische New Yorkse clubheld David Mancuso is op 72-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan betekende in de jaren 70 ontzettend veel voor de club-cultuur van New York City en was eigenaar van The Loft. Mancuso was een echte pionier. 

Clubheld David Mancuso overleden 

David Mancuso heeft ons op 72 jarige leeftijd verlaten. De Amerikaan was een echte pionier voor de club-cultuur in New York en was daarnaast eigenaar van The Loft . Zijn invite-only feesten werden in de jaren 70 zo populair dat het de bedrock van de New Yorkse underground-scene werd. Daarnaast hebben zijn privéfeesten in zijn eigen club, The Loft, een bijzonder grote bijdrage geleverd aan de commerciele club scene in de stad. 

LEES OOK: Electronic House Pionier Jean-Jacques Perrey overleden

Het succes van The Loft heeft ontelbare andere feesten en clubs geinspireerd om gewoon te doen wat het wil doen. Daar namen onder andere plekker als the Paradise Garage, The Gallery en The Saint een voorbeeld aan en groeide uit tot één van de grootste van de stad. 

Het succesvolle clubleven in New York, is begonnen bij één man. Begonnen bij David Mancuso, die we nooit zullen vergeten. 

Rust in vrede. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws