Hoogste bezoekersaantal ooit op Ibiza

Rick Francissen | 17 november 2016
algemeen

Het Spaanse eiland Ibiza heeft een speciaal jaar achter de rug. Zowel in positieve als negatieve zin zijn er records gebroken. Zo werd er gedurende de zomer een bizar bedrag aan cash geld gevonden in clubs als Amnesia, Pacha en Ushuaïa. Ook werden er regels aangepastomdat clubs de gestelde regels van de politie hadden overtreden. Ondanks al deze negatieve gebeurtenissen blijkt nu dat er toch een record is gebroken wat betreft bezoekersaantal.

LEES OOK: Pacha verkoopt club op Ibiza en investeert in hotels

Ruim 7 miljoen bezoekers op Ibiza

Volgens Diario De Ibiza is er dit jaar van januari tot en met oktober een recordaantal bezoekers naar het Spaanse eiland gekomen, namelijk 7.109.115 bezoekers. Hiermee is het aantal toeristen met 14,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen jaar.

Vincent Torres, toezichthouder op het toerisme van Ibiza, valt de cijfers ook op. Hij denkt dat met name oktober veel bijdraagt aan de toename. Deze maand, die normaal als verloren wordt beschouwd, kreeg namelijk te maken met een stijging van 33 procent als het gaat om aantal bezoekers.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws