Twee nieuwe 24-uurs vergunningen in Amsterdam

Ivo Mollemans | 22 november 2016
algemeen

Het clubcircuit van Amsterdam is erg uitgebreid. Er is van alles te vinden in de hoofdstad van ons land en daardoor is er voor iedereen wel wat interessants te doen. Van techno tot hardcore: het is allemaal aanwezig en de clubs waarin gefeest wordt, proberen het de bezoeker zo goed mogelijk te maken. Helaas kan de organisatie van een club het niet altijd volhouden en daarom staat club ABE in Amsterdam nu te koop. Voor een schamele 1,9 miljoen euro kan je eigenaar worden van een van de bekendste clubs in de stad.

Goed nieuws uit Amsterdam

Het is spijtig dat club ABE opzoek moet gaan naar een ondernemer die het stokje wil overnemen, maar gelukkig is er ook goed nieuws vanuit de hoofdstad. Er zijn namelijk twee clubs die kunnen worden toegevoegd aan het lijstje clubs dat 24 uur per dag open mag zijn. Het gaat om Nachtlab (Warehouse Elementenstraat) en Ven Amsterdam. Hiermee zijn er nu in totaal 9 clubs die een vergunning hebben om ieder uur van de dag bezoekers te mogen ontvangen. Voorheen kregen ook De School, Radion, Tolhuistuin, DOKA, A’dam-Toren, Overkant en De Koning Party Events deze vergunning.

LEES OOK: Fabric London gaat opnieuw open

Visie van de stad

De beslissing om twee extra clubs deze vergunning te verstrekken past bij de visie van Amsterdam. Amsterdam wil de economie van de stad flink omhoog halen. Bruno Hartmann, sales manager van Elementenstraat, vertelde in een interview met Deep House Amsterdam dat het goede tijden zijn voor de stad:

‘It took us months of preparations and writing, so we can’t wait to use this amazing chance for nightlife of Amsterdam.’

De andere club die de vergunning kreeg is eigenlijk veel meer dan een club. Ven Amsterdam is een complex van 45000 vierkante meter waarin hotels, een casino, sportschool, restaurant, sociale plekken en een bar op het dak te vinden zijn. Met deze vergunning is de locatie weer een stap dichterbij om een mini stadscentrum te zijn dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week, open is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws