Wat gebeurt er met oude festivalmuntjes?

Partyscene Redactie | 30 juni 2019
algemeen

Festivalmuntjes

Festivalmuntjes zijn vandaag de dag al minder in gebruik dan 5 jaar geleden. Positief of negatief? Hangt er vanaf vanuit welk perspectief je kijkt. Betalen op festivals is wellicht stukken makkelijker geworden door digitale betaalmogelijkheden. Aan de andere kant brengt het ook risico’s met zich mee zoals storingen.

Een andere reden waarom het jammer is dat er geen festivalmuntjes meer worden gebruikt is de nieuwe samenwerking tussen Dutchband en de Better Future Factory. Deze twee partijen hebben het idee uitgewerkt om oude festivalmuntjes om te zetten naar kunst- of gebruiksobjecten.

Festivalmuntjes recyclen

Vrijwel alle festivalmuntjes die zijn ingekocht (via een bedrijf als Dutchband) komen na uitgaven weer terug bij de organisatie. Het volgende festival worden echter nooit dezelfde muntjes gebruikt. Het is dus logisch dat er een gigantische hoeveelheid plastic festivalmuntjes overblijft zonder doel. Samen met Better Future Factory heeft Dutchband een concept ontwikkeld om deze overblijfselen nieuw leven te geven.

Better Future Factory

Better Future Factory zorgt er namelijk voor dat de muntjes opnieuw gebruikt kunnen worden door middel van recycling. Dit kan op verschillende manieren. Zo worden de muntjes enerzijds volledig versmolten tot plastic wat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden, maar de tweede methode is er een die ons veel meer aanspreekt.

De festivalmuntjes kunnen namelijk ook gebruikt worden in de oude vorm. Zo worden deze bijvoorbeeld gebruikt om festivalmeubilair te bedekken met het oude betaalmiddel. De onderstaande video schetst hoe dit in zijn werk gaat, maar dan met de klassieke flippo’s. Het principe is ieder geval hetzelfde.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws