Spionage en opnames via je eigen headphones: het kan!

Mark Hofman | 24 november 2016
algemeen

Volgens verschillende studies en onderzoeken van de Israelische Ben Gurion Universiteit, kunnen hackers meeluisteren en opnemen via hoofdtelefoons. Dit zal dan vooral gaan om oortjes. Toch is het gebruik van de oortjes als microfoon, niet het engste gedeelte van alles. 

Spionage en opnames via je eigen headphones 

Volgens de Amerikaanse techwebsite Wired hebben verschillende onderzoekers van de Israelische Ben Gurion Universiteit een schokkende ontdekking gedaan. De oortjes die jij namelijk gebruikt om muziek te luisteren, kunnen gebruikt worden door hackers. Zo kunnen de digitale criminelen ervoor zorgen dat jou oortjes regelrecht in een microfoon omgetoverd kan worden. Zo kunnen spionnen niet alleen meeluisteren, maar is het ook nog mogelijk om alles wat je zegt op te nemen. En dit alles zonder enige toestemming van jou. Maar dit is nog niet het meest frustrerende en schokkende nieuws. 

Lees ook: Denon gaat strijd aan met Pioneer 

Dezelfde onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat hackers en spionnen dit voor elkaar krijgen door de zogehete RealTek Audio Codec chips die in de oortjes zitten. En deze chips zijn ook gewoon te activeren, wanneer ze geen input krijgen. Dus wanneer jij je oortjes niet aangesloten in je jaszak hebt zitten, kunnen hackers deze gewoon activeren en alsnog met je meeluisteren. 

Kwalijke zaak, vinden jullie niet? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws