London heeft een nieuwe industriële feestlocatie

Ivo Mollemans | 24 november 2016
algemeen

In de hoofdstad van Engeland zijn veel clubs en culturele ruimtes gevestigd. En met veel bedoelen we héél veel. Zowel nieuwe clubs die in de afgelopen jaren hun deuren openden als oude clubs die inmiddels wereldwijd bekend zijn, zijn te vinden in de stad die bekend staat om haar vele toeristische plekken. Toch is er altijd wel ruimte voor een extra locatie en daarom wordt nu ‘Printworks’ in Londen geopend.

London’s nieuwe aanwinst

Printworks wordt veel meer dan alleen een club. Het moet een culturele plek worden waar van alles mogelijk is. Van concerten tot films en mode: het gebouw is voor meerdere doeleinden te gebruiken en daarom vond de organisatie het zo’n gigantisch goed idee. Volgens hen is het een baanbrekende en experimentele locatie. Het is gevestigd in de voormalige Metro en Evening Standard print faciliteit. Veel van de originele, karakteristieke trekken van de oude fabriek zijn bewaard gebleven en deze industriële setting is verspreid over 6 verschillende ruimtes die gelegen zijn op verschillende etages. Er kunnen 5000 personen in het gebouw worden toegelaten.

LEES OOK: Twee nieuwe 24-uurs vergunningen in Amsterdam

Printworks belooft veel goeds

Het gebouw is al in gebruik genomen voor een aantal activiteiten. Zo zijn er een aantal films vertoond en er is een Mulberry’s fashion show gehouden. Printworks wordt nu al goed beoordeeld dus de toekomst ziet er goed uit voor de organisatie. Als alles goed gaat mogen er vanaf januari volgend jaar grotere evenement worden gehouden. The Vibration Group is verantwoordelijk voor het gebouw en zij zullen nauw samenwerken met LWE en Broadwick Live om een gevarieerd cultureel programma te gaan leveren. Ook Broadwick is enthousiast over de samenwerking, zo bleek uit een toelichting van de CEO van het bedrijf:

‘Printworks London will host an eclectic mix of entertainment from the best underground electronic music to immersive theatre experiences. Our dream is to add another notch to London's world class entertainment scene, and we can't wait to get started.’

Hierbeneden is een promovideo te vinden van wat de Londonse gemeenschap te wachten staat. Voor uitgebreide informatie over het gebouw moet je op de site van Printworks zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws