Babylon Festival bied drank aan in ruil voor gebruikte sigaretten

Ivo Mollemans | 27 november 2016
algemeen

Overal waar je loopt liggen tegenwoordig wel opgerookte sigaretten. Naast dat het er gewoonweg niet uitziet is het ook nog eens schadelijk voor de natuur. Met name op festivalterreinen, na afloop van het festival, is er veel afval te vinden. Overal liggen plastic bekertjes en sigaretten. De organisatie maakt keer op keer gigantisch veel kosten om alles weer op te ruimen. Zo was Lollapalooza 236,000 dollar kwijt om het terrein na afloop weer helemaal netjes te krijgen. Om de moeite die hiervoor genomen moet worden wat terug te dringen komt het Babylon Festival in Australië met een vindingrijke oplossing.

Sigaretten voor drank op Babylon

De nieuwe eco-vriendelijke oplossing van Babylon is in principe heel simpel. De actie heet ‘Butts Out’ en heeft te maken met het opruimen van rommel. In een update op Facebook informeerden ze bezoekers alvast over hoe de actie in zijn werk zal gaan.

‘We will have biodegradable cups available at Babylon and we’ll be rewarding a full cup of cigarette butts with 1 x free drink or 1 x entry to our recycle raffle (prizes include lifetime passes to Babylon, Babylon mix CD’s, food vouchers + more).’

LEES OOK: Hardcore Netflix binging: jouw middel tegen een kater dit weekend​

Een interessant idee dat mensen zeker zal aanmoedigen om niet alleen hun eigen rommel, maar misschien ook wel die van anderen op te ruimen. Bezoekers helpen niet alleen zichzelf met het krijgen van gratis drank, maar tegelijkertijd ook de natuur.

Lees de volledige update van Babylon op Facebook hierbeneden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws