Stem Radical Redemption de Top 2000 in!

Ivo Mollemans | 28 november 2016
algemeen

Ieder jaar word er door Radio 2 een lijst samengesteld genaamd de Top 2000. Zoals de naam al aangeeft is dit een verzameling van de 2000 populairste nummers aller tijden. Er zitten geen restricties aan de lijst en de nummers die erin staan zijn daardoor zeer afwisselend. Het grootste deel bestaat uit oudere nummers, die vroeger populair waren en nummers die hedendaags populair zijn, maar de lijst wordt niet samengesteld door Radio 2 zelf. Men moet namelijk zelf stemmen op nummers naar keuze en hierdoor mogen mensen ook zelf nummers voorstellen die een plek verdienen in de lijst.

Pokémon ging voor winst

Dit heeft ervoor gezorgd dat de theme song van Pokémon vorig op de 1666e plek belande. De stemmen werden bij elkaar gesprokkeld door middel van een Facebook-evenement. Iedereen die zich had aangemeld kreeg het verzoek om te stemmen op het iconische nummer en dit bleek uiteindelijk genoeg te zijn om een plek in de Top 2000 te veroveren.

Radical Redemption in de Top 2000

Nu is het tijd dat er wat meer alternatieve muziek in de lijst te vinden is. Daarom is er dit jaar een evenement op Facebook aangemaakt om mensen op te roepen om hun stem uit te brengen op de track ‘Brutal 5.0’ van Radical Redemption. Het nummer is in de hard dance scene algemeen bekend, maar daarbuiten eigenlijk totaal niet. Hier moet verandering in komen en een plek in de Top 2000 kan daar het begin van zijn, aldus de fans.

LEES OOK: The Chainsmokers ontvangen AMA voor ‘Favorite EDM Artist’

Vorig jaar stemden meer dan 4,5 miljoen mensen dus er zijn heel wat stemmen nodig om 'Brutal 5.0' in de lijst te krijgen. Ook jij kan helpen door te beginnen met jezelf op aanwezig zetten bij het Facebook evenement dat hiervoor is aangemaakt. Momenteel zijn er al 2100 mensen geïnteresseerd en 1400 mensen die zeker gaan stemmen. Iedere stem telt dus wacht niet en meld je aan zodat iedereen deze gruwelijk harde track te horen krijgt.

Van 25 tot 31 december zal de Top 2000 te horen zijn via Radio 2. Je kan je stem via deze website uitbrengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws