25 jaar Pete Tong wordt gevierd

Ivo Mollemans | 1 december 2016
algemeen

Pete Tong gaat inmiddels al 25 jaar mee als dj. Een hele mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan. De Engelsman is met name bekend geworden door zijn kunsten achter de draaitafels. Hij is een van de dj’s die vroeger is begonnen met het promoten van lokale clubs en bands en stap voor stap meer gigs als dj wist te verkrijgen. De klassieke aanpak dus, maar wel eentje die effectief bleek te zijn want hij is op zijn 58e nog steeds actief bezig achter de draaitafels.

Het begin van Pete Tong

Ook via de radio heeft hij veel publiciteit gekregen. In de late jaren ’70 was hij voor het eerst te horen op de radio. Hier deed hij maandelijkse gastoptredens samen met nog wat andere artiesten. In 1981 was hij voor het eerst te horen op BBC Radio 1 waar hij 15 minuten te gast was bij de show van Peter Powell. Hier draaide hij nieuwe tracks en vertelde hij over het laatste nieuws uit de scene. In januari 1991 werd hij zelf presentator bij de radiozender en tot op de dag van vandaag doet hij dat werk nog met liefde en plezier.

LEES OOK: Dzeko & Torres houden het voor gezien

25 jaar als dj

Om deze 25 jaar te vieren komen Sasha, Chase & Status, Goldie en Kölsch langs bij BBC Radio 1 om te praten over van alles wat er in de carrière van Pete is gebeurd. In die carrière is meer dan genoeg gebeurd om er uren over te praten. Een van de meest memorabele dingen  is echter de Essentials Mix die hij ooit begonnen is. Dit was de eerste radioshow die puur mixes van dj’s bevat en dus geen commentaar van presentatoren. De BBC Radio 1 Essential Mix is tot op de dag van vandaag een succesvol concept waarbij de grootste dj’s langskomen om twee uur lang te draaien. Via deze link luister je naar de speciale radiouitzending van Pete. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws