Dit is de Resident Advisor dj top 100 van 2016

Rick Francissen | 7 december 2016
algemeen

Dixon RA

De DJ Top 100 waarbij Martin Garrix tot nummer 1 is benoemd heeft de afgelopen jaren flink wat felle kritiek over zich heen gekregen. Zo zou er met stemmen gesjoemeld zijn, er plaatsen in de lijst zijn ingekocht en zou de lijst onbetrouwbaar en daardoor nietszeggend zijn. Ondanks deze negatieve uitingen is de lijst nog steeds de enige lijst die de commerciële dj’s op de een of andere manier in een chart zet. Ook in de underground dancewereld wordt er een dergelijke lijst bijgehouden. En in tegenstelling tot de lijst met Martin Garrix op nummer 1 is de Resident Advisor (RA) dj top 100 een stuk meer geaccepteerd. Wij nemen de top 10 met je door aan de hand van een aantal sets en tracks. 

10. The Black Madonna

De Amerikaanse vrouwelijke dj weet menig bezoeker versteld te doen staan met haar kunsten achter de decks. Dit jaar was ze op Into The Woods en draaide ze er deze heerlijke set.

9. Ben UFO

De Britse Ben UFO weet met zijn experimentele mixes keer op keer te verrassen. Hij moet ook wel, want als een van de weinige in de scene is hij nooit begonnen aan het werk als producer. Alleen daarom verdient deze man al een plek in de dj top 100 van RA.       

8. Bicep

Net als Ben UFO is Bicep onvoorspelbaar en experimenteel in hun sets. Het duo wist dit jaar een remix te maken die waanzinnig goed werd opgepikt en meerdere malen in de dj-sets van collega-dj’s terecht kwam. Luister de Bicep-remix van ‘Higher Level’ hieronder!

7. Âme

Het Berlijnse duo dat bestaat uit een producer en dj genaamd Âme doet het al jaren erg goed in de undergroundscene. Met de beschikking over veel verschillende tracks via het eigen label Innervisions is er altijd een set die verfrissend en vernieuwend is.

6. Adam Beyer

Adam Beyer is de man die samen met zijn eigen technolabel Drumcode onlosmakelijk verbonden is aan Awakenings. Keer op keer leveren de twee partijen een samenwerking waar de halve wereld alleen maar van kan dromen. Hieronder de afsluiting van Adam zijn set tijdens het Awakenings Festival afgelopen zomer.

5. Solomun

Ook Solomun heeft met een eigen label toegang tot veel verschillende muziek. Het Diynamic-label helpt de dj keer op keer te vernieuwen. Dit deed hij ook in de zomer op Ibiza, maar dan op een bijzonder wijze, namelijk met een +1 event waarin hij iedere week één dj uitnodigde om met hem een gehele nacht in Pacha te vullen. Pete Tong was er een keer bij en nam een van zijn meest bijzondere avonden op het eiland ooit op.

4. Maceo Plex

Als er een naam uit de undergroundscene is die je niet ongemerkt voorbij hebt kunnen zien gaan, moet het wel Maceo Plex zijn. Tijdens het Amsterdam Dance Event was hij aanwezig en draaide hij vier uur lang op een van de meest bijzondere locaties in Amsterdam, namelijk die fietstunnel van het Rijksmuseum. De set is hieronder terug te luisteren.

3. Tale of Us

Het Italiaanse duo Tale of Us heeft inmiddels elk groot podium in de wereld gezien. Awakenings, Time Warp, Ibiza, maar ook Amsterdam en Rotterdam zijn festivals en plaatsen die zij in de afgelopen jaren meerdere malen hebben bezocht. Met de muziek die zij draaien en maken weten ze een sterke sfeer neer te zetten die hen naar de derde plaats stuwt in de RA dj top 100.

2. Jackmaster

Jackmaster weet precies hoe hij het publiek moet bespelen. De dj zegt dan ook niet te letten op een bepaald genre wanneer hij muziek kiest, maar juist te focussen op de energie die erin zit. Hoe zijn set gaat klinken kan je daarom nooit voorspellen. Tijdens het ADE draaide hij een b2b-set met Gerd Janson bij Loveland die je hieronder kunt luisteren.

1. Dixon

De onbetwiste koning van de RA dj top 100. Dixon staat dit jaar voor de vierde keer op de nummer 1-spot. Zoals Resident Advisor zelf ook aangeeft is Dixon een dj die alles volledig onder controle lijkt te hebben. Veel touren, optreden, muziek maken, maar toch normaal blijven en niet bezwijken onder het strakke schema. Daarbij is het een van de meest bedreven muzikanten die je ziet genieten wanneer hij achter de draaitafels staat.

De volledige lijst tot en met nummer 100 vind je op de Resident Advisor website.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws