VJ van Knife Party slachtoffer van brand in Oakland

Ivo Mollemans | 7 december 2016
algemeen

De brand die ontstond bij een dance feest in Oakland heeft zeker 33 levens geëist. Toen de brand begon waren er nog zo’n 60 tot 70 personen in het oude pakhuis van verschillende leeftijden. Het gebouw stond in het midden van de bekende uitgaanswijk Fuitvale. Er werden regelmatig illegale feestjes in het pand gegeven om te compenseren voor de stijgende huurkosten.

Illegale feesten

Het pand was dan ook niet optimaal voorbereid op noodsituaties als deze. Er waren geen rookmelders en ook een blusinstallatie ontbrak. Hierdoor had het vuur de kans om zich ongehinderd te kunnen verspreiden waardoor het te laat was toen mensen het eindelijk door hadden. Dit heeft uiteindelijk 33 mensen het leven gekost en onder die slachtoffers is ook de vj van onder andere Knife Party aanwezig.

LEES OOK: Deadmau5 wordt met de dood bedreigd

Ook vj van Knife Party slachtoffer

Het duurde even voordat zeker was dat het om de vj Jonathan Bernbaum ging, maar helaas is ook hij overleden. Bernbaum verzorgde het licht en de animaties voor veel bekende dj’s zoals Knife Party. Verschillende mensen hebben via sociale media hun steun gegeven aan de vrienden, familie en personen waar Bernbaum mee samenwerkte. Het is een tragisch einde voor iemand die zoveel betekende voor shows zonder dat hij daar al te veel aandacht voor vroeg.

Kijk hieronder nog eens hoe hij een optreden van Knife Party een stuk magischer wist te maken met zijn skills als vj.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws