KSHMR is bevestigd als ghostproducer voor Borgeous

Ivo Mollemans | 7 december 2016
algemeen

In de huidige muziekindustrie is het bijna normaal geworden om een ghostproducer in dienst te nemen. Het is een kwestie van flink wat geld neerleggen en iemand anders zorgt ervoor dat er muziek wordt gemaakt zonder dat je zelf moeite hoeft te doen. Een luie en niet respectabele manier om bekend te worden als muzikant, maar toch blijft het gebeuren. De grootste artiesten maken zich er schuldig aan en er is een heel netwerk tussen artiesten en ghostproducers.

Ghostproducers

Een bekende ghostproducer is Maarten Vorwerk. Hij heeft voor heel erg veel dance producers muziek gemaakt zonder enige credits te vragen. Toch weten heel veel mensen goed dat hij verantwoordelijk is voor een aantal van de grootste tracks allertijden. Ook KSHMR is in het verleden actief geweest als ghostproducer. Er zijn nu zelfs contracten uitgelekt tussen hem en Borgeous waarin officiële afspraken staan die inhouden dat KSHMR tracks voor Borgeous zou maken zonder enige aandacht te vragen, oftewel ‘ghostproducen’.

LEES OOK: Marshmello remixt DJ Snake en Justin Bieber

KSHMR werkte voor Borgeous

De twee contracten gingen over de tracks ‘They Don’t Know Us’ en ‘Zero Gravity’. Beide tracks kwamen uit onder Borgeous zijn naam, maar deze zijn dus geproduceerd door KSHMR. Volgens de contracten zou KSHMR 50% van de opbrengsten van de track ‘They Don’t Know Us’ krijgen en 25% van de track ‘Zero Gravity’ zonder dat hij bekend zou maken ook maar enige affiniteit met de nummers te hebben. Daarnaast zou ook hij 25 en 12,5 procent respectievelijk krijgen voor zijn bedrijf Deep Dish Inc. Hierdoor kreeg hij uiteindelijk dus 75 procent van de opbrengsten van het nummer ‘They Don’t Know Us’. Een behoorlijk aandeel dus.

Het gaat zeker niet alleen om deze twee tracks, zo bleek uit een amendment:

‘KSHMR hereby agrees to waive credit for Niles or any professional or alternative name used by Niles (e.g., Cataracs, KSHMR) in connection with any Masters recorded under the Original Agreement. (Invincible, Celebration, Tsunami, Stampede, Wildfire, Beast, Break the house, This Could Be Love, They don’t know us, Big Bang, Zero Gravity, Lovestruck, Machi, Souls, Sins, Yesterday, and the album ‘13’. All Borgeous podcasts, edits, remixes and mixes also to be included in (the “Original Agreement”) between DDI (KSHMR) and Borgeous in connection with Borgeous’ recording services.’

Toch is het gek dat juist KSHMR meedoet aan deze praktijken aangezien hij tijdens de uitreiking van de DJ Mag Top 100 in 2015 nog zei dat hij dit een oneerlijke manier van muziek maken en uitbrengen vindt.

De contracten die werden afgesloten tussen KSHMR, Borgeous en Spinnin’ Records zijn te zien via de volgende link

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws