Calvin Harris genomineerd voor BBC Artist Of The Year

Ivo Mollemans | 7 december 2016
algemeen

2016 Was voor veel artiesten opnieuw een knallend jaar. En er zijn gigantische hits bijgekomen en ook op het gebied van liveshows zijn de vooruitgangen weer hard gegaan. Iemand die hier alles vanaf weet is Calvin Harris. Hij heeft meerdere hits gescoord dit jaar en daarom is hij nu genomineerd voor BBC Artist Of The Year.

BBC Artist Of The Year

Voordat hij deze nominatie alleen al mocht ontvangen heeft hij wel heel erg veel dingen moeten bereiken in zijn carrière. Niet alleen de hits van dit jaar, maar ook de successen die hij in het verleden heeft geboekt worden allemaal meegenomen in het oordeel voor een nominatie. Hij heeft meerdere hits gehad, was de dance act die het meest wist te verdienen volgens Forbes en hij was de derde artiest die 1 miljard streams wist te behalen op Spotify. Daarnaast is zijn video van 'This Is What You Came For' onlangs meer dan 1 miljard keer bekeken.

LEES OOK: The Chainsmokers ontvangen AMA voor ‘Favorite EDM Artist’

Exclusieve prijs

De concurrentie legt de lat dan ook niet bepaald laag voor Calvin. Naast hem zijn ook David Bowie, Coldplay, Jess Glynne en Adele genomineerd om de prijs in ontvangst te kunnen nemen. Op 12 december zal de BBC Music Awards prijsuitreiking plaatsvinden en deze wordt uiteraard in London gehouden. Het is moeilijk om hiervoor genomineerd te kunnen worden aangezien er maar 3 categorieën zijn waar artiesten in de prijzen kunnen vallen. De andere twee prijzen zijn die van Radio 1 voor Live Loung Perfomance Of The Year en die van Radio 2 voor Album Of The Year.

Degene die wint is de prijs dus zeker waard. De volledige lijst van genomineerde artiesten is te zien op de site van BBC.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws