BREAKING: 4-FA / 4-FMP wordt verboden

Wouter de Vink | 7 december 2016
algemeen

BREAKING: 4-FA / 4-FMP wordt verboden

De populaire designer drug 4-FA (ook wel 4-FMP genoemd) is per april 2017 verboden. Dit maakt het Trimbos Instituut vandaag bekend. Het gebruik van de populaire party drug, door onder andere festivalgangers, steeg de afgelopen jaren tot ongekende hoogte en hierdoor kwamen ook de verschillende klachten en zelfs doden aan het licht. Lees hieronder het statement van het Trimbos-Instituut!

LEES OOK: Rebirth Festival onthult complete line-up

Tot nu toe bevond 4-fluoramfetamine zich nog op een grijs gebied wat betreft de legaliteit. Hoewel het niet illegaal is, mocht je het bijvoorbeeld niet mee naar een festival nemen. Novadic-Kentron liet in Partyscene Magazine 3.2016 al weten dat het een kwestie van tijd zou zijn voordat 4-FMP op de opiumlijst zou komen. Hierdoor is het gebruik en bezit van het goedje dus illegaal. Dit wordt dus vanaf het aankomend jaar in werking gestelt.

Party drug 4-FA / 4-FMP is vanaf april 2017 illegaal

Verder laat het Trimbos-Instituut, een voorlichtingsinstantie op het gebied van drank en drugs, weten op hun website:

Het gebruik van 4-fluoramfetamine (4-FA) vormt een groot risico voor de gezondheid van de gebruiker. Er is voldoende aanleiding om 4-FA onder de werking van de Opiumwet te brengen. Dat blijkt uit de risicobeoordeling van het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring (CAM) op verzoek van het ministerie van VWS.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat je door het gebruik van 4-FA ernstige gezondsheidsklachten kunt krijgen. Zoals hersenbloedingen of hartproblemen. Ook zijn er al enkele doden gevallen onder 4-FMP-gebruikers.

BREAKING: 4-FA / 4-FMP wordt verboden

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws