Dit zijn de meest dansbare Kersthits van je favoriete dj's

Thomas Keulemans | 9 december 2016
algemeen

Sinterklaas is achter de rug en dat betekent dat Nederland weer warm loopt voor Kerstmis. Voor een 'kerstmuziekdiscussie' hoeven we dit jaar niet te vrezen: uit recent onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders van 16 jaar en ouder blijkt dat 66% kerstmuziek in de winkels 'leuk' tot 'heel leuk' vindt, tegenover slechts 10% die er niets van moet hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van Buma Stemra en Sena die samen het kennisplatform 'Muziek' Werkt opgericht hebben.

De meningen zijn wat meer verdeeld over onze favoriete kerstliedjes, zo blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van Muziek Werkt werd uitgevoerd. 'All I Want For Christmas' van Mariah Carey (25%) horen we het liefst, gevolgd door Last Christmas' van Wham (18%) en 'Driving Home For Christmas' van Chris Rea (12%). Deze liedjes zorgen ervoor dat 42% van de ondervraagden zin krijgt een aankoop te doen, als deze nummers gedraaid worden in de winkel waar ze op dat moment aan het shoppen zijn! Hand op de knip dus, als jij ook gevoelig bent voor al die sfeervolle, romantische kersthits, tenzij je al je kerstcadeautjes nog moet kopen natuurlijk...

Dansbare kershits van Martin Garrix, Avicii en DVBBS

Mariah Carey's kersthit scoort met 20% opvallend genoeg óók hoog bij liedjes die mensen de komende weken juist absoluut níét willen horen. Word jij ook helemaal gek bij het horen van al die standaard kerstliedjes? Dan hebben wij er hier een paar voor je op een rijtje gezet die hopelijk wat beter bij je smaak passen, of jou in elk geval in de mood brengen voor een foute - maar dansbare - kerst!

1. Martin Garrix - 'Animals' (Christmas Remix)

2. Avicii - 'Levels' (Christmas Remix)

3. DVBBS & Borgeous - Tsunami (Christmas Version) 

4. Jeckyll & Hyde - Rudolf and the Grinch - 'Happy New Year'

5. Handsup Anime - We Wish You A Merry Christmas (Techno remix)

6. Cascada - Last Christmas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws