Ondergrondse feesten moeten veiliger

Ivo Mollemans | 11 december 2016
algemeen

De brand tijdens een feest in Oakland waarbij 33 personen overleden heeft veel mensen aan het denken gezet. Dat er ondergrondse, vaak illegale, feesten gehouden worden is niet onbekend, maar de manier waarop deze vaak gehouden is een punt waar velen over struikelen. Bij het organiseren word vaak niet goed opgelet als het gaat om veiligheid en dit kan, net als in Oakland, tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Josh Billings

In een artikel op de website Pulse schreef Josh Billings wat er mis is met illegale feesten en wat er beter moet om ervoor te zorgen dat die scene niet in een slecht daglicht komt te staan. Josh Billings is zelf een dj en promotor in California en komt zelf dus vaak in aanraking met allerlei soorten feesten.

LEES OOK: #FlashbackFriday: XTC-oorlog in Brabant

Ondergrondse feesten en wat er beter moet

Om te beginnen is er niks mis met ondergrondse feesten. De hele house scene is van origine gebouwd op het houden van ondergrondse, veelal illegale, feesten waar iedereen werd toegelaten. Juist hierdoor ontstond er een eenheid in de scene wat er weer voor zorgde dat het groeide. De magie van een feest op een afgelegen locatie waarbij alleen maar liefde aanwezig is, is iets wat een normale club niet kan overbrengen. Er worden veel risico’s genomen met het houden van deze feesten aangezien het volgens de wet in de meeste landen niet mag. De personen die toch feesten willen organiseren moeten er dan wel voor zorgen dat alles op een veilige en verantwoorde manier kan verlopen. Zo moet men zich beter houden aan de capaciteit van gebouwen, er moeten nooduitgangen aanwezig zijn, het gebouw moet stevig zijn en brand moet geen kans krijgen om te ontstaan en verspreiden.

Het is zeker niet makkelijk om zo’n feest geheim te houden voor het grote publiek en tegelijkertijd te zorgen dat alles goed kan verlopen. Toch moeten mensen zich realiseren dat er van alles mis kan gaan tijdens een feest en dat hier op gelet moet worden.

Het hele artikel van Josh is hier te lezen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws