Problemen omtrent artiesten voor de inauguratie van Trump

Ivo Mollemans | 12 december 2016
algemeen

Uiteraard kan het je niet ontgaan zijn dat Amerika een nieuwe president heeft gekregen. De man in kwestie is de miljardair Donald J. Trump en hij is de komende vier jaar verantwoordelijk voor een hoop belangrijke zaken voor zowel de politiek als voor de bevolking. Zoals bij elke nieuwgekozen president wordt er ook bij Trump een inwijdingsbal (inauguratie) gehouden. Deze feesten staan erom bekend dat er kosten noch moeite gespaard worden om te laten zien dat de volgende president een goede keuze is geweest.

Trump aan de macht

Toen Barack Obama werd verkozen tot president kwamen onder andere Beyoncé, John Legend, Alicia Keys en Stevie Wonder langs om een optreden weg te geven aan alle genodigden.  Bij Trump wordt het echter een stuk moeilijker om artiesten zover te krijgen dat ze willen optreden op zijn feestje. Hij heeft felle tegenstanders, maar ook een aantal felle voorstanders. Veel van Trump's uitspraken zijn omstreden en ook zijn plannen tijdens het presidentschap worden niet door iedereen gewaardeerd.

LEES OOK: Mental Theo is bezig met een autobiografie

Problemen bij het zoeken naar artiesten

Toch is hij op democratische wijze gekozen en dus moet men het er voorlopig maar mee doen. Daarom zijn ook de voorbereidingen voor zijn feestje in volle gang, maar dat gaat niet zo soepel als bij andere presidenten. Veel artiesten willen niet optreden in naam van Trump en dat is tot op zekere hoogte best begrijpelijk. Het ligt in elk geval niet aan het geld wat ze zouden verdienen, want dat speelt, zeker bij Trump, helemaal geen rol. Iemand van binnenuit vertelde het volgende aan The Wrap:

‘Both said that Trump inaugural committee members have contacted them in recent days offering cash or even a government appointment if they could deliver marquee names.

‘They are willing to pay anything. They told me, ‘We’ll pay their fees.’ Most of these artists’ fees are in the six to seven figures.’

Volgens bronnen is Trump nu bezig om Kid Rock, Ted Nugent en Garth Brooks te laten optreden op het bal. Daarnaast is de gehele organisatie de hele tijd aan het telefoneren en mailen in de hoop artiesten als Justin Timberlake en Bruno Mars aan te trekken, zo vertelde de insider:

 ‘…the inauguration team is hoping for ‘artists like Justin Timberlake and Bruno Mars…They’re calling managers, agents, everyone in town to see who they can get, and it’s been problematic.’

Wie er uiteindelijk zullen gaan optreden is dus nog onzeker, maar aan het geld zal het zeker niet liggen. Zoals het er nu naar uitziet zal dit hetgeen zijn dat de gasten moeten aanhoren op Trump’s feestje:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws