Hardwell sluit 3FM-dj’s op in Glazen Huis Breda

Rick Francissen | 13 december 2016
algemeen

Hardwell Glazen Huis

Geheel volgens traditie zorgt 3FM er ieder jaar voor dat 2 of 3 radio-dj’s worden opgesloten in Glazen Huis. Dit jaar verblijven de dj’s hier van 18 december tot kerstavond en proberen ze daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, namelijk het Rode Kruis. Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda en daarom is Hardwell vereerd om het evenement op aanstaande zondag 18 december officieel van start te laten gaan.

3FM helpt Rode Kruis

Met de 3FM Serious Request-actie wordt ieder jaar een specifiek goed doel geholpen. Dit jaar is dit het Rode Kruis dat zich inzet om longontsteking tegen te gaan. Deze zogenaamde ‘stille killer’ eist de meeste levens in Azië en Afrika, namelijk tot wel 900.000 kinderlevens per jaar.

Dit jaar gaan Domien Verschuuren en Frank van der Lende de uitdaging aan om bijna een week lang zonder eten te verblijven in het Glazen Huis om te strijden voor de dodelijke ziekte.

BN’ers helpen

Vorig jaar werd er voor de toekomst van jongeren in conflictgebieden een totaalbedrag van 8.4 miljoen euro opgehaald. Om ook ditmaal weer een groot bedrag op te halen springen BN’ers te hulp bij het evenement. Humberto Tan en Dionne Stax zullen bijvoorbeeld langskomen in het Glazen Huis. Daarnaast zullen zij en andere 3FM dj’s door het land reizen om acties en actievoerders te ondersteunen.

Ook Hardwell draagt zijn steentje bij door op zondag 18 december de deuren van het Glazen Huis op slot te draaien. Hij laat weten erg enthousiast te zijn: “Ik ben heel blij dat ik in ‘mijn’ Breda op deze manier mijn steentje aan 3FM Serious Request kan bijdragen. In 2008 heb ik het feestje op de Grote Markt moeten missen, maar ik ga het dit jaar meemaken. Het evenement leeft ontzettend in de stad, ik hoor het echt van alle kanten. Breda staat vanaf 18 december op haar kop! ”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws