Brainstormsessie Electronic Family 2017

Ronald Veth | 13 december 2016
algemeen

Electronic Family

Electronic family laat je brein knarsen

Electronic family, het Nederlandse festival voor de trance liefhebber dat de afgelopen jaren in het Amsterdamse Bos werd georganiseerd is met artiesten als Armin van Buuren, Paul van Dyk, MaRLo en Cosmic Gate hebben het festival gegroeid tot wat het nu is. Eén van de belangrijkste krachten van het festival is de trance community. De community bestaat uit leden die een hechte familie vormen met maar één passie: Trance!

Eerder dit jaar werd tijdens het festival bekend gemaakt dat Electronic Family in 2017 zal gaan verhuizen naar het Autotron park in Rosmalen en dat trance liefhebbers een weekend lang kunnen gaan genieten. Met de keuze om uit te breiden naar een meerdaagse variant gaat een langgekoesterde ambitie gerealiseerd worden. Het terrein in Rosmalen is hiervoor perfect, met onder andere een camping en een bungalowpark.

Family

Alda weet als geen ander dat het belangrijk is wat de bezoeker wilt tijdens een festival. Afgelopen zondag nodigde zij 30 family leden uit om naar het Autotron park te komen om family leden te leren kennen, maar ook om een indruk te geven van het nieuwe festival terrein en mee te denken over de komende editie.

Het woord family zegt het al, een familie. Een groep mensen die dezelfde passie delen. Deze mensen willen zich graag betrokken voelen bij het festival en hun mening en ideeën geven hoe je het festival zo goed mogelijk kan organiseren voor de liefhebber. Je bent niet alleen family tijdens het festival, maar ook daarbuiten ben je family met elkaar. Het is een intieme groep mensen.

Sessie

We verzamelen in een intieme bar in het Autotron waar de mensen langzaam binnen druppelen en al snel merk ik dat iedereen dezelfde passie deelt met elkaar. Jong en oud, Nederlanders en zelfs enkele Belgen willen graag de stem van de family vormen. Na de introductie van enkele leden van de organisatie krijgen we een filmpje te zien met hoogtepunten van de afgelopen edities. Ook hierin wordt duidelijk waar het om draait bij Electronic Family: Family!

Holy Ground

Na het zien van het filmpje gaan we naar buiten en lopen we over het nieuwe festival terrein. Een terrein wat veel perspectief biedt voor een mooi festival. Het terrein heeft plek voor circa 3 á 4 stages, waarvan een aantal buiten en wellicht eentje binnen aangezien het Autotron ook enkele eventhallen heeft.

Achter de Expodome ligt een groot grasveld, met aangrenzend een pad wat zich richting een bungalow/camping leidt. Aan de rechterzijde van dit pad bevindt zich dus het mooie grasveld dat zich hoogstwaarschijnlijk voor de mainstage zal gaan dienen, waar vele duizenden mensen compleet uit hun dak kunnen gaan. Aan de linker zijde van het pad bevindt zich een meer met in het midden een klein eilandje wat vol bomen staat, maar zich prima leent voor een kleinere stage. Even weg uit de drukte wordt al snel opgenoemd besproken of dit niet leuk zou zijn voor een psytrance stage.

We volgen het pad verder richting het bungalow park en aan de linkerzijde ligt er nog een open plek. Het lijkt op een strandje met veel zand en her en der wordt al geopperd: “Dat is leuk voor een lounge gedeelte met lekkere hangmatten en lounge bakken of een gewoon een toffe plek voor een stage”.

We lopen richting het bungalowpark waar ook de mogelijkheid is voor een camping. Niks is lekkerder dan jezelf kunnen terug trekken in een tent, bungalow, boomhut of er is zelfs mogelijkheid om een huis te huren met een hottub en al. Je kunt het dus zo gek niet verzinnen.

Op de weg terug naar de bar ontstaat de discussie of het enkel bij trance moet blijven of dat er een sub genre moet bijkomen wat je op veel festivals ziet. Een genre als bigroom house zou een optie zijn, maar de family keurt dit heel snel af. Electronic Family is een trance festival en dat moet zo blijven! Houdt je dat, dan behoud je de kracht van het festival.

Electronic Family

Eenmaal weer binnengekomen in de bar warmen we ons op en al snel is iedereen het eens over de locatie. De locatie is vet en hier kan iets moois ontstaan. De discussie gaat verder over het festival waar menige vragen en opmerkingen voorbij komen zoals: Welke rand entertainment zouden jullie graag willen zien? Praten we dan over kermisattracties of andere dingen? Welke activiteiten zouden we in het meer kunnen houden? Denken we dan aan fonteinen of waterfietsen of andere gekke of grappige dingen? Moet er een MC of zanger(es) aanwezig zijn? Moeten toiletten gratis zijn? Hoe zien jullie de mainstage voor je qua aankleding? Alles is vandaag bespreekbaar.

Line-up

Make it or break it. De line-up is altijd van essentieel belang bij een festival. De meeste mensen wachten met het aanschaffen van een ticket totdat de eerste namen van de line-up bekend worden gemaakt. De groep mag eerst zelf namen noemen die zij graag zouden willen zien op het festival. Namen als Armin van Buuren, KhoMha, Marlo, Paul van Dyk, Above & Beyond, Cosmic Gate, Gouryella, maar ook Gaia staan hoog op het wensenlijstje. Iemand oppert ook de naam Martin Garrix, maar dat wordt ook weer zo van tafel geveegd. Want laten we eerlijk zijn dat de nummer 1 dj van de wereld niet thuis hoort op een trance feestje. Ook wordt er voorgesteld om dj’s langer dan een uur te laten draaien zodat je er meer van kan genieten. Maar ook Alda heeft zelf wat namen om voor te stellen die wellicht interessant zijn voor het festival, wat te denken van Paul Oakenfold, Johan Gielen, Markus Schulz, Chicane en niemand minder dan Eric Prydz. Bij Eric Prydz wordt iedereen laaiend enthousiast, want Eric is natuurlijk een held en zie je amper in Nederland. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we Eric Prydz op Nederlandse bodem gaan zien volgend jaar.

Nadat nog andere punten behandeld zijn is het tijd voor een hapje en een drankje. Alda zou Alda niet zijn als ze niet nog een kleine verrassing in petto hebben voor ons. Niemand minder dan Ruben de Ronde zal ons gaan voorzien van lekker trance setje tijdens de borrel. En als het niet al genoeg is, worden de mensen bedankt met een presentje en een Bosche Bol.

Conclusie

Alda heeft laten zien dat zij oprecht geïnteresseerd zijn in de mening van hun bezoekers. Met deze intieme bijeenkomst word het family gevoel bevestigd. Zonder family ben je nergens. Andere organisaties zouden dit ook moeten doen. We zijn dus ook erg benieuwd hoe Electronic Family eruit zal zien met al deze tips en ideeën van de mensen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws