De bestverkochte cd van 2016 komt van Mozart

Mark Hofman | 14 december 2016
algemeen

Dat 2016 vol met verrassingen zit weten we inmiddels allemaal, maar ook op het gebied van muziek worden we al het hele jaar aangenaam verrast. Zo heeft Universal Music Group een lijst naar buiten gebracht met de best verkochte cd's van 2016 en wat blijkt? Mozart staat bovenaan de lijst! 

Mozart verkocht in 2016 de meeste cd's 

Niemand die vandaag de dag nog leeft, heeft Mozart zien optreden. De componist is ruim 200 jaar geleden gestorven, maar maakt zijn muzikale comback in 2016. Op 28 oktober werd Mozart 225: The New Complete Edition uitgebracht en verkocht direct als een malle. Sterker nog: volgens de Universal Music Group werden er 1,25 miljoen exemplaren verkocht in de eerste vijf weken. Dat zijn nog eens aantallen! 

De populariteit van Mozart 225: The New Complete Edition is wel te verklaren. De box heeft namelijk 200 CD's die, wanneer je ze achter elkaar luistert, goed zijn voor 1,5 week aan muziek. Voor iedereen die alles van Mozart wil hebben, is deze box een geschenk uit de hemel. Je hebt direct al het werk van de componist. 

Er zit alleen wel een klein addertje onder het gras, want de box telt niet als één verkoop. Aangezien er 200 CD's in het verzamelitem zitten, koop je direct 200 cd's bij één box. Dus als je het daar op gooit blijven er 6250 verkochte boxen over. Maar dan nog: laat Martin Garrix over 250 jaar nog maar eens 6250 stukken muziek verkopen. Het is gewoon erg indrukwekkend! 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws