Dit zijn de top 10 tracks van Flume’s 2016

Ivo Mollemans | 14 december 2016
algemeen

Het jaar loopt weer bijna tegen zijn einde aan en dat betekend lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes! Statistieken over van alles en nog wat worden netjes op een rijtje gezet en gepubliceerd zodat je een beter beeld krijgt van het afgelopen jaar. Zo verstuurde Spotify een e-mail naar alle gebruikers met daarin onder andere het aantal minuten dat de gebruiker muziek heeft geluisterd op Spotify, wat zijn of haar favoriete artiesten waren het afgelopen jaar en zelfs met een speciale afspeellijst waarin de meest afgespeelde nummers van de gebruiker op volgorde gesorteerd staan.

De muziekkeuze van artiesten

Ook artiesten hebben zo hun eigen lijstje met daarin hun favoriete tracks van het afgelopen jaar. Soms zijn dat niet per se nummers die je zou verwachten bij de muziekstijl waar de persoon om bekend staat, maar toch is het altijd leuk om te zien waar hij of zij thuis op los ging het afgelopen jaar.

LEES OOK: Checken: Drie tracks van Flume's  'Skin' Companion EP

Top 10 van Flume

Ook Flume heeft zijn top 10 tracks geselecteerd. Dit deed hij voor de jaarlijkse Hot 100 lijst van Triple J. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete tracks van het afgelopen jaar en wie weet zie je jouw track wel terug in de Top 100. Om stemmers inspiratie te geven vroeg Triple J een aantal artiesten wat hun top 10 was van 2016. Onder andere Alison Wonderland, Porter Robinson en Flume werden gevraagd om een top 10 samen te stellen. De top 10 van Flume staat als eerste op de pagina en die is best interessant. Op nummer een heeft hij ‘Bodhrán’ van Bonzai staan. Bonzai is mee geweest als support act tijdens Flume’s tour door Europa en hij vind haar muziek blijkbaar nog toffer dan we dachten.

‘This year I was lucky enough to tour through Europe with Bonzai on support. There’s something really fresh about the rhythm in this track. I can’t wait to hear what she does next!’

Check de andere keuzes van ondervraagde artiesten hier. Bekijk de top 10 van Flume hieronder:

1. Bonzai – Bodhrán
2. Ngaiire – Diggin
3. Tourist – Run
4. Isaac Tichauer – Higher Level (Bicep Remix)
5. A. G. Cook – Superstar
6. Charlie XCX – Vroom Vroom
7. Andy Stott – Butterflies
8. Clams Casino – All Nite {Ft. Vince Staples}
9. The XX – On Hold
10. Anohni – Drone Bomb Me

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws