Dit is de betekenis van de ‘Om Telolet Om’ meme

Ivo Mollemans | 23 december 2016
algemeen

Net nu je denkt dat het jaar bijna voorbij is en er geen plek meer is voor een nieuwe rage gebeurt toch het onvermijdelijke: het hele internet explodeert nog een laatste keer door een fenomeen dat ooit klein begon, maar nu is uitgegroeid tot een wereldwijde catchphrase. De zin ‘Om Telolet Om’ wordt massaal getweet, maar wat betekent dat nou eigenlijk en waar komt het vandaan? Wij zochten het voor je uit.

De geschiedenis van ‘Om Telolet Om’

De meme vind zijn oorsprong in India en om precies te zijn bij de bussen die daar rond rijden. Hoezo dat dan? Nou, heel simpel: de claxons van veel bussen daar maken niet het standaard geluid dat wij gewend zijn, maar er zit een vrolijk melodietje in. Kinderen daar schijnen dit zo leuk te vinden dat ze langs de weg staan en vervolgens letterlijk ‘om telolet om’ naar de chauffeur roepen zodat zij op de claxon duwen. Dit begon al in november door een video op Facebook waarin te zien is hoe kinderen dit naar de chauffeur roepen die vervolgens voor de gein meedoet. Wat niemand verwachtte was dat het zó groot zou worden en het hele internet er mee vol staat.

LEES OOK: It's a matter of taste: Jägermeister presenteert nieuw ontwerp fles

Meme’s en dance

De meme is inmiddels al door veel mensen overgenomen en zoals bij elke rage doen ook artiesten gezellig mee. Met name dj’s schijnen er de lol wel van in te zien en onder andere Marshmello, Zedd en DJ Snake zetten de zin in een tweet.

Ook Martin Garrix is op de hoogte van de meme, maar scheen twee dagen geleden nog niet goed te weten waar het nou eigenlijk over ging. Gelukkig wil Dillon Francis wel even helpen.

Omdat het hier over een geluid gaat konden remixen en mashups natuurlijk niet uitblijven. Firebeatz, Ummet Ozcan en Dillon Francis hadden tijd over om snel even een edit te maken van de meme.

Hieronder staat een filmpje waarin te zien is hoe het er op het moment ongeveer aan toegaat in India. De trend heeft al meerdere malen voor files en opstoppingen in het drukke verkeer gezorgd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws