Avicii stopt met huidige manager en bevestigt nieuw album 2017

Thomas Keulemans | 23 december 2016
algemeen

Het jaar 2016 was voor Avicii (Tim Bergling) een heel bijzonder jaar, dat bepaald niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Eerst gaf de 27-jarige Zweed aan dat hij kampte met een porno-verslaving en in maart kondigde hij aan te gaan stoppen met touren en optreden. Het leidde ertoe dat het reeds geplande event The Flying Dutch - Swedish Edition op het laatste moment afgeblazen moest worden. In augustus gaf Avicii zijn laatste show bij Ushuaia op Ibiza.

Nieuw album

Nadat het nieuws rondom zijn besluit naar buiten kwam gaf Avicii wel aan dat hij door wil gaan met het produceren van muziek. Een maand geleden volgden de eerste signalen dat hij inderdaad al bezig was met een compleet nieuw album, zijn derde, om precies te zijn. In 2013 maakten we kennis met zijn debuutalbum 'True', en in 2015 zagen we Avicii's veelzijdigheid op de opvolger 'Stories'. Ondanks dat hij bij zijn besluit blijft om te stoppen met optreden kruipt het bloed dus toch waar het niet gaan kan. Het zou ook een verlies zijn voor de hedendaagse dance scene, want de Zweed is ongetwijfeld een zeer getalenteerd producer.

 

As we say in Sweden. "The one who waits for something good, can never wait too long" 😌🎶

Een foto die is geplaatst door Avicii (@avicii) op

 

LEES OOK: Party report - Armin's Anniversary Party

Bye bye Ash Pournouri

Iemand die niet meer betrokken zal zijn bij Avicii's planne voor 2017 is zijn (voormalig) manager Ash Pournouri. Pournouri, die namens At Night Management aan de wieg stond van Avicii's succes, krijgt daarmee een bittere pil te verwerken zo op de valreep in 2016. In september besloten namelijk ook Axwell ^ Ingrosso om Pournouri de rug toe te keren en terug te gaan naar hun eerdere manager Amy Thomson. Het nieuwe album van Avicii, dat in 2017 uit zal komen, zal gereleased worden bij Universal Music Sweden. We zijn heel erg benieuwd wat deze grote veranderingen voor het merk en de sound van Avicii zullen gaan betekenen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws