The Weeknd bezorgt Daft Punk hun eerste nummer 1 hit

Mark Hofman | 28 december 2016
algemeen

The Weeknd en Daft Punk sloegen eerder dit jaar de handen ineen voor het nummer 'Starboy' en wisten een gigantische hit te scoren. Zo sluiten beide acts 2016 af als de nummer 1 in de Billboard top 100 en terwijl The Weeknd die positie eerder in handen had, is dit echter de eerste keer voor Daft Punk. 

Daft Punk met The Weeknd op nummer 1

De samenwerking tussen The Weeknd en Daft Punk staat inmiddels 14 weken genoteerd in de Billboard Hot 100. De track 'Starboy' heeft acht weken lang op nummer 2 gestaan, maar is inmiddels te vinden op de koppositie. Hiermee weet The Weeknd zijn derde nummer 1 notering vast te stellen. Eerder scoorde de zanger met 'I Can't Feel My Face' en 'The Hills'. 

Je zou het bijna niet geloven, maar voor Daft Punk is het een ander verhaal. Het legendarische duo was nog nooit op deze positie te vinden. Het is bijna twintig jaar geleden dat Daft Punk hun eerste nummer in de Hot 100 had staan. 'Around The World' scoorde lekker, maar had als hoogste notering nummer 61 in de lijst. Hetzelfde geldt voor 'One More Time'. In 2013 had het duo weer een grote hit te pakken met 'Get Lucky' en wistte de tweede positie te behalen, maar van een nummer één hit was geen sprake. Tot nu dan. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws