Throwback Thursday: wat nou Vanilla Ice? MC Miker G & DJ Sven!

Bart Remmers | 29 december 2016
algemeen

Voor eventjes wereldberoemd: MC Miker G & DJ Sven

Beetje zomers plaatje zo vlak voor de jaarwisseling, niet? 'Holiday Rap' van het iconische rapduo MC Miker G & DJ Sven. Ach, een beetje zon kan best in deze donkere dagen en velen van jullie hebben nu ook holiday.

MC Miker G & DJ Sven, dus... Het meest uncoole rapduo sinds... Ja, wat eigenlijk? Nog uncooler dan Vanilla Ice. En toch scoorden Lucien Witteveen (MC Miker G) en Sven van Veen (DJ Sven) in 1986 een wereldhit met de even (onbedoeld) komische als aanstekelijke 'Holiday Rap'. Een vroege mash-up van Madonna's 'Holiday' en Cliff Richards 'Summer Holiday' aangekleed met even simpele als doeltreffende raps en beatboxing waar Justin Timberlake nog een puntje aan kan zuigen.

Wereldsterren (voor even)

Het zomerse singletje slaat in als een bom. Het duo scoort er een top 10-hit mee in ons land, maar ook in Duitsland en Frankrijk (#1), het VK, Zweden en zelfs Canada. Een optreden in het legendarische BBC-programma TOTP bleef niet uit. Voor even waren Sven en Lucien wereldsterren. De rap werd overigens geproduceerd door maestro Ben Liebrand en niemand anders dan Hollands techno-icoon Orlando Voorn assisteerde de twee in 1987 tijdens een grote tournee als dj.

Laten we eerlijk zijn, 'Holiday Rap' is behoorlijk fout. Het singletje veroverde al snel een cultstatus en staat nu nog regelmatig in allerlei foutste nummers ooit-lijstjes. MC Miker G & DJ Sven scoorde nog een handvol hitjes met onder meer de 'Celebration Rap' en 'Kom van dat dak af' met Peter Koelewijn.

Sven maakte vanaf de jaren negentig furore als radio-dj (onder meer BNN, Radio Veronica en Radio 10). Met Lucien ging het een stuk minder goed. Hij was in de nineties nog te horen op de dancehit 'Da Beat Goes' van Red5, maar de kleinste van de twee raakte aan de drugs en werd dakloos. Gelukkig schijnt het nu beter te gaan en Lucien is zelfs onderdeel van het rapcollectief Lions Den. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws