Deadmau5 vecht voor de rechten van Meowingtons 

Mark Hofman | 2 januari 2017
algemeen

Joel Zimmerman, die we allemaal beter kennen als Deadmau5, heeft een kat genaamd Meowingtons. In 2010 werd het beestje eigendom van Zimmerman en sindsdien staat het op albumcovers, merchandise en er is zels een heuse tour aan hem gewijd. Dat Deadmau5 gek is op zijn kat is duidelijk en dat je respect voor het beest moet hebben ook. Er is namelijk een website genaamd meowingtons.com en daar is de Canadese producer het helemaal niet mee eens. 

Deadmau5 vecht voor rechten Meowingtons 

Dat er een website genaamd Meowingtons.com is (website voor kat-merchandise) zit de dj helemaal niet lekker. Vorig jaar probeerde Deadmau5 de rechten rondom de naam 'Meowingtons' te krijgen, maar dit werd afgekeurd. Hij is van mening dat de oprichtster van Meowingtons.com, een vrouw genaamd Emma Bassiri, helemaal gek is van Deadmau5 en de naam opzettelijk heeft gekozen. Precies om die reden is de artiest een petitie gestart om de rechten van deze website eigen te maken. 

In de petitie schrijft advocate Irene Lee het volgende: 

'This action arises out of Meowingtons LLC’s blatant attempts to exploit for its own commercial benefits the iconic “MEOWINGTONS” mark of internationally-renowned and respected progressive electronic music artist and producer, Joel Zimmerman. As a result of Deadmau5s fame, his cat — whom he named and is commonly referred to as ‘Prof. Meowingtons,’ ‘Prof. Meowingtons, PhD,’ and ‘Meowingtons’ — has become widely recognized in his own right and gained substantial fans and followers on social media.'

Volgens Deadmau5 is er door de website veel verwarring ontstaan bij fans en verkocht de website haar producten omdat mensen dachten dat Deadmau5 zelf achter de site zou zitten. De website ging in 2014 de lucht in terwijl Zimmerman de naam Meowingtons als sinds 2011 gebruikt. Dus hij zou deze strijd zomaar eens kunnen winnen. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws