Tresor-eigenaar start met bouw nieuwe Detroitse techno-club

Thomas Keulemans | 2 januari 2017
algemeen

De Amerikaanse stad Detroit is de laatste jaren niet al te positief in het nieuws geweest. Ondanks de rijke house- en technohistorie van de stad, wordt Detroit al jarenlang geteisterd door criminaliteit en leegstand. Veel bewoners zochten hun heil in andere staten, omdat ook de Detroitse auto-industrie al jaren op zijn gat ligt. Maar nu valt er weer eens positief nieuws te melden over Detroit, waar de nieuwe President Trump sowieso al grootse plannen voor heeft.

Bouw van nieuwe technoclub gestart

In Augustus 2016 werd bekend dat de eigenaar van de wereldberoemde Berlijnse techno-club Tresor (Dimitri Hegemann) grootse plannen heeft in Detroit. De ruïne van een oud fabriekspand, dat beter bekend staat als The Packard Plant, moet het decor gaan worden van een van de aller luxste clubs ter wereld! Het pand werd al in 2013 gekocht door projectontwikkelaar Fernando Palazuelo, maar nu is er dan eindelijk nieuws rondom de bouw van de nieuwe club.

LEES OOK: 'Put Your Hands Up For Detroit' is na 10 jaar nog steeds een hit

Met Tresor heeft Hegemann in Berlijn een iconische club neer weten te zetten, die bezoekers van over de hele wereld trekt. Hegemann's plannen zijn inmiddels goedgekeurd door de gemeente Detroit, die zijn plannen om The Packard Plant om te toveren tot een techno-club, spa, hotel en 'artist building' goed bekeken heeft. Inmiddels is de bouw van dit enorme project gestart en dat is geweldig nieuws voor alle techno-fans wereldwijd! Helaas wordt er niet echt haast gemaakt met de megaklus; het kan wel 10 - 15 jaar gaan duren (!) voordat de nieuwe club haar deuren zal openen. Kosten: zo'n $ 350 miljoen! Maar ja, dan héb je ook wat!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws